Ytterligare tre poäng

Innan brännbollscupen stod bortamatch mot Sjötofta på schemat.

Sjötofta har haft en tuff säsongsinledning, en poäng totalt efter mötet mot Kindaholm. Månstad hade också en trögstartad vår, men efter att vi drog på oss det nya matchstället kom segern mot Redväg och enpoängaren mot Tvärred/Vegby (fortfarande deras enda poängförlust). Därefter har poängen trillat in och vi har klättrat till en mer, enligt eget tycke, rättvisande mittenplacering i tabellen.

Det har varit riktigt gott sommarväder det sista och på onsdagsträningen bad Janne en tyst bön till vädergudarna att det inte skulle bli så varmt på fredagen, med en slöa spelare och avmattad matchbild i farhågorna. Så kom fredagen med en temperatur uppåt 30-strecket. Det hinkades vatten dagar i förväg och vid uppvärmningen trängde MIF-spelarna ihop sig vid kanten av plan för att kunna jogga igång i skuggan. Plan ja, finaste mattan i serien? Trots värmen var känslan inför matchen god. På det fina underlaget skulle vi ha bra möjligheter att rulla boll och alternativa spel som ”långa bollar på Bengt” är inte bara tråkiga för såväl spelare som publik, utan också ett säkert sätt att knocka redan värmetagna spelare. Det var bara ett ordentligt spel som gällde, med andra ord.

I första halvlek hade Månstad mest boll och det gav utdelning redan i 10:e minuten. Mange gick förbi ytterbacken på vår högerkant och la ett högt inlägg mot mål. Målvakten var på bollen, men tappade den över sig. Mackan J gick på boll, men den studsade förbi honom och hamnade vid bortre stolpen. Där kom Nisse rusande och han tryckte in 0-1 medan målvakten förgäves kastade sig för att rädda.

Mange går förbi på vänsterkanten Vi har gjort mål

 

Ibland blev vi lite passiva i försvarsspelet, exempelvis i 14:e minuten. En långboll hittade fram till Lars Bergman, som fri fick vända upp och skotta in 1-1. Resten av halvleken var det mestadels MIF som hade spelet, men det fungerade inte riktigt. Inte, vad det verkade, på grund av värmen, men någonting i uppställningen gjorde att vi inte riktigt fick till anfallet.

Ny halvlek och nya tag, där anfallsspelet kom att stämma mycket bättre. Likt första halvlek dröjde det i andra inte länge innan MIF nätade. I 49:e minuten la Daniel J en boll i djupet till Mange, som tog ner och med ett lågt skott satte 1-2. Två minuter senare spelade Mange ut till Nisse. Han skottade, målvakten räddade och returen tog som en flipperkula på Nisse och gick mot mål. En gulklädd lyckades dock rensa på mållinjen.

Ytterligare två minuter passerade och Mange, placerad precis i linje med Sjötoftas mittbackar, tog emot ett uppspel, vände om och ryckte ifrån. Mittbacken Tom Ström hängde inte med när Mange drog ifrån vilket resulterade i att Mange fälldes och Ström frilägesutvisades. Kort därefter, i matchens 60:e minut, la Marcus M en djupledspass till Daniel J, som satte 1-3 genom ett lågt skott vid bortre stolpen.

I och med Sjötoftas utvisning öppnades ännu mer ytor för Månstad, som smidigt spelade sig mellan det gulklädda försvaret flera gånger. Det var gott om MIF-chanser, exempelvis i matchens 63:e minut. Då väggspelade sig Bror upp i banan och la sedan en pass till en i djupetlöpande Mange. Istället för att lossa kanonen valde han dock att spela in och en försvarsspelare lyckades rensa undan bollen.

I andra halvlek gjordes lite byten. Marcus M har de senaste veckorna haft känningar i baksida lår och bytte därför strax efter 1-3 målet. Mackan J kom då in, efter att ha vilat upp sig lite på bänkplats. Efter en smäll i första halvlek hade han fått gå av (då gick Bror in) men nu hoppade han in på nytt. Gurra och Michel fick också kliva av så att Wille och Jonatan fick komma in i matchen. ”Vilket coach-byte!” utbrast Janne när Jonatan, bara minuten efter att han kommit in, på ett inlägg från Mange, drog till med vänstersläggan och sånär satte ytterligare ett mål för MIF. Skottet räddades dock över ribban och ut. Det blev en nätning till innan matchtiden rann ut. I 81:a minuten spelade Mange in till Daniel J, som satte bollen i nät, men domaren blåste av för offside.

I och med segern klättrade vi förbi Marbäck i tabellen, samma poäng men bättre målskillnad. Nu är siktet inställt på att ta oss förbi Redväg, som ligger en 3-poängare före oss. Nästa match spelas redan nu på onsdag, 8/6 kl. 19.00. Då tar vi emot Ljungsarp hemma i Parken. Vi ses då!

Fler bilder från matchen:

Marcus M har bollen Michel i duell Mackan J har bollen Mackan J skottar på volley Duell om bollen, andra halvlek Vi har hörna Wille i duell Mange i duell

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.