Evenemang

12 roliga månader – varje år!

Under ett år i Månstads IF får vi alla vara med om mycket mer än bara fotboll. Som upptaktsstart mitt i iskalla vintern har vi ett alltid välbesökt vinterfiske. Där fiskar vi och berättar gamla anekdoter och historier varpå dagen brukar avrundas med sedvanlig prisutdelning och bastu. Både nya och gamla spelare samlas runt elden och tillsammans börjar vi blicka framåt mot årets säsong.

Framåt sommaren går den årliga Brännbollscupen av stapeln. Ett välbesökt arrangemang som också kan räknas som Månstads största under ett kalenderår.

Efter semesterns slut och i samband med att skolskjutsarna åter börjar rulla så är vi framme vid ett lika årligt och återkommande evenemang, Månstatrampet. Där samlas vänner, bekanta och en och annan okänd person för att trampa runt för glatta livet bland Månstads natursköna omgivningar.

Innan vi alla fotbollsintresserade ställer in våra skor i garderoben ges en möjlighet till en sista fajt. Som det kanske enda fotbollslaget i Sverige tar vi oss ner till en mosse där vi sedan brottas och sparkar i en sport som kan under dess bästa stunder liknas vid fotboll, nämligen môsafotboll (mossfotboll på svenska). Alla inblandade instämmer i nyckelord som ”fantastiskt skoj” och ”hjärtligt”. Alla är som vanligt välkomna att delta men ett finger bör höjas för den mest skadebenägne.