Viktig seger mot Länghem

Derby på hemmaplan! Läge att ge igen för gammal ost?

I våras slutade bortaderbyt mot Länghem med en röd 2-0-seger. Efter segern har Länghem gått som tåget, med 10 raka matcher utan förlust och en 1-1-match mot serieledande Äspered som senaste resultat. Månstad hade pressen på sig inför matchen, dels på grund av revanschlusta efter bortaförlusten i våras, dels på grund av att seriens slut närmar sig och varje poäng är viktig i kampen om kvalplatsen. Det var tveklöst en tuff uppgift som MIF hade framför sig när det vankades hemmaderby mot Länghem.

Månstad visade ingen pardon i matchinledningen utan gick på knock direkt. Innan kvarten tickat iväg på matchklockan hade MIF gjort inte bara 1-, utan även 2- och 3-0, signerat Alexander Öberg och 2*Magnus Finstad (varav ett straffmål). Man kan säga att MIF spelmässigt var i sitt esse första 20, målen kom och chanser fanns det gott om, men allteftersom halvleken led ebbade effektiviteten ut i takt med att vaderna tömdes på kraft av den regnmättade planen. Med minuten kvar av första halvlek var Mange åter framme i straffområdet och gick då på nick.Han fälldes och domaren blåste andra straffen för matchen till MIF. Alexander Öberg slog bollen mot målvaktens vänster, men Simon Toivonen i mål sträckte ut och styrde bollen utanför.

Länghem kämpade frustrerat i uppförsbacke och försökte trycka på i andra halvlek. Med en snabb reducering i andra halvlek av Kevin Blom (minut 48) kändes MIF:s ledning långtifrån säker. MIF-grabbarna hade lite för bråttom framåt i sitt spel, vilket snabbt dränerade vaderna på energi. Länghem skapade ett par bra chanser, men utan utdelning. I minut 78 snodde en påpasslig länghemsspelare bollen mitt framför Johans fingrar. Han spelade in och skott följde, men bollen räddades av en MIF:are på mållinjen.

Några fler mål i matchen blev det inte och Månstad kunde kamma hem viktiga 3 poäng så här i seriens slutskede. Nu krävs 1 poäng i någon av de två avslutande matcherna för att vi ska säkra kvalplatsen. Med en säker seger mot Sjötofta i lördags säkrade Äspered seriesegern och det är således andraplatsen kvar att kriga om. Nästa match spelar vi på lördag, 23/9, kl. 15.00, borta mot Sjötofta. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.