Vi blickar framåt!

Efter kampen mot Redväg var vi sugna på en vinst. Det har gått knackigt det senaste vilket vi verkligen vill ändra på. Så, en fredag i början av september var det dags att hoppa in i bilen och dra till Bäckavallen i Marbäck. Daniel J hade åkt på en otrolig förkylning, så det var upp till Daniel A, Bagarn och jag själv att leda laget denna kväll.

Jag har börjat träna för fullt efter knäskadan denna vecka för att förhoppningsvis få spela resterande matcher innan säsongen är slut. Kul, kul! Men denna match var det meningen att jag enbart skulle sitta bredvid och skriva stödpunkter till referatet då Emelie var hemma med en halvförkyld Lucas. Dock har vi fortfarande en skadad trupp, så väl på plats skrev vi in mig som en eventuell inhoppare. Även Mackan J skulle hoppa denna match men fick se sig inringd av coach Daniel. Bara inte mer skador tillkommer, tänkte jag för mig själv. 

September är här och det blir snabbt mörkt när kvällen närmar sig. Det blir svårare för grabbarna att hinna till utsatt samlingstid men trots några förseningar så kändes det fokuserat och bra på uppvärmningen. Som jag upplevt det när jag sitter bredvid och kollar på, är att det är förjävligt. Jag blir alldeles för nervös och uppjagad, så i sann Älgen-maner tog jag även rollen som linjedomare med flagga och anteckningsblock i högsta hugg.

Okej! Matchstart. Det märktes att båda lagen var lite nervösa för inför denna match var både Månstad och Marbäck i botten med lika poäng. Det är en mittfältskamp i inledningen av första med något övertag Marbäck. Det tar ca 10 minuter innan grabbarna i gult kan hitta tempot, komma in i positionerna samt passningsspelet. Men i minut 12 får hemmalaget en snabb kontring och 1-0 Marbäck är ett faktum. Kalldusch… Fan också! 

Efter målet faller Marbäck tillbaka vilket ger oss lite mer tid att bygga upp spelet. De blå satsar mer på djupledsbollar eller kantspel. I minut 21 är det nära en tvåmålsledning men bollen går precis förbi Jonathans målstolpe. Bara minuten efter är Månstad lika nära att kvittera men även den går precis utanför efter ett fint spel mellan Marcus J och Simon. Resterande av första är det ett plottrigt spel från båda lagen tills domaren blåser av för halvtidsvila. 

I pausen pratar vi om att ligga närmare vår gubbe, att få upp snacket mer och ösa på framåt. Det står bara 1-0, manar Daniel på. Domaren blåser igång andra halvlek och bara 1 minut in så får hemmalaget en indirekt frispark i Månstads straffområde genom en hemåtpass till målvakt. Frisparken blockas, som tur är, av attackerande gulklädda.

Jag själv hoppar in med 25 minuter kvar på en höger ytterkant och som ni kan förstå, slutar mina anteckningar om matchen här. Min uppfattning är att vi lika gärna kunde ha haft turen med oss och fått in en kvittering men dessvärre sätter Marbäck 2-0 och efteråt är vi inte riktigt nära. 

Sammanfattningsvis blir det en tung förlust och vi kan konstatera att vi skapar för lite målchanser och inte riktigt har flytet med oss. Men som alltid, blickar vi framåt!

Personligen kan jag hälsa att, jävlar vad kul det var att spela boll igen. Som jag har väntat. Nu kan vi inte kolla bakåt, vi har blicken mot horisonten.

Nästa match är hemma i Parken på lördag den 12/9 kl 16.00. Då tar vi emot Vartofta. Väl mött! 

//Mikael “Gurra” Gustafsson

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.