Vad är en match mot Grimsås?

Sommaren hade inte släppt greppet än, men det var dags för höstsäsongen att dra igång. I första matchen stod Grimsås för motståndet. I våras slutade vårt möte 10-0 i Grimsås favör men för att summera båda matcher kan vi halvplagiera Askungen och säga: "Vad är en match mot Grimsås? Den kan ju vara fruktansvärt långtråkig, å dötrist, å tråkig å alldeles, alldeles, underbar..." Sist var det alltså inget roligt möte alls, för vår del. Den här matchen skulle komma att bli desto bättre.

De första minuterna av matchen var det mer Grimsås än MIF, men Månstad var långt ifrån ofarliga. Under första 10 hann både Einar och Mattias få publiken att spänna nävarna och hålla andan den där sekunden man tänker ”nu blir det mål”. Dock ingen utdelning.

Ganska snabbt jämnade matchen ut sig och bjöd på högt tempo med många fina anfall. Det var Grimsås som drog längsta stråt i första dock, med 0-1 av Simon Berntsson i 19:e minuten. Det kom som resultat av ett snabbt anfall där Berntsson tog emot bollen nära mål och sköt mellan benen på Krogh, som hade kastat sig för att täcka. Bollen tog retligt på insidan av hans ben, tappade lite fart och rullade sedan över mållinjen. 10 minuter senare var Mattias framme igen vid Grimsås mål men sköt strax utanför. ”Det kommer, Mattias!”, manade Daniel J från båset och han hade rätt, men vi kommer till det lite senare.

Halvtidsvila/hamburgerpaus och sen var det på’t igen. 0-1 är ju ingenting att ta in, så länge spelet stämmer och chanserna kommer. Tyvärr var det återigen Grimsås som fick utdelning på en av sina chanser. I 59:e minuten ökade de på till 0-2, men MIF lät sig inte bromsas av det. Minuten senare reducerade Mackan J till 1-2 när han tog emot bollen utanför straffområdet. Han skruvade in bollen med vänstern, i målvaktens vänstra hörn precis vid stolpen. Själv hade jag styrt kosan hemåt p.g.a. son som behövde komma i säng, men jag hörde från säkra källor att målet var ”Assnyggt och otagbart”.

I 75:e minuten kom äntligen kvitteringen. MIF hade tilldömts frispark, som Gurra tog hand om. Han la bollen mot mål, målvakten klev ut men missbedömde bollbanan, och bollen seglade in i mål bakom honom. 2-2 men en glädje som varade i 5 minuter innan Grimsås åter hade tagit ledningen. Det var på ett inlägg, Krogh kom ut, men Hampus Björk nickade bollen förbi honom och in i mål. 2-3 men matchen var långtifrån över. I 86:e minuten kvitterade Månstad igen. Efter flera skarvnickar på rad kunde Hugo peta bollen i mål. Årets första för Hugo, som enligt halvsäkra källor dock inte skulle fira målet nämnvärt efter matchen, eftersom det vankades skola dagen efter.

Ni vet hur man ibland släpper in ett mål med bara några minuter kvar av matchtiden och tappar poäng? Vi har åkt på det några gånger, men denna gång var det Grimsås som fick stå med skägget i brevlådan. Minns ni att Daniel sa att målet skulle komma för Mattias? Det gjorde det, i 87:e minuten då Mattias smäckte upp bollen i nättaket. Inom loppet av två minuter fick Grimsås alltså se MIF inte bara kvittera till 3-3, utan ta ledningen med 4-3 i matchen.

De få återstående minuterna rann snabbt ut och strax därefter ljöd segersången från MIF:s omklädningsrum. En sjukt bra känsla. Tyngden efter förra mötet med Grimsås fick vi då lämna kvar i gruset vid Grimsborg, men känslan efter denna vinst kan få hänga kvar länge.

Efter denna starka inledning på höstsäsongen ser vi fram emot kommande drabbningar. Imorgon, fredag 26/8, väntar en nöt som inte brukar vara helt lätt att knäcka på bortaplan: Sjötofta. 18.30 blåser domaren igång matchen på Sjövalla. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

22 augusti 2022 Kl. 18.30
Månstaparken

Väder: Sommar och sol
Publik: 77
Domare: Joakim Blomqvist

KoKoKoMattias Johansson
KoKoJesper Ekstener
KoChristoffer Karlsson Krogh

Brännmärkta av: Daniel J


Matchen sponsras av:

Gunilla och Lars-Åke Svensson & Furubackens fårfarm