Tredje hemmamatchen på raken

Lockryd/Sexdrega stod för motståendet i säsongens tredje match.

Det kändes bra redan på uppvärmningen. Bra bolltempo på speluppvärmningen och en positiv men laddad stämning. Spelinsatsen mot Länghem var vi allt annat än nöjda med och med ett förväntat spelskickligt lag som Lockryd/Sexdrega som motstånd förväntade vi oss en spelrik och intressant match. Så blev det.

Kamp framför målet

Det var bra tempo i matchen redan från början. Både MIF och Lockryd/Sexdrega rullade boll och hade bra tempo framåt. Redan efter 8 minuter var dock uppförsbacken ett faktum. På en hörna smackade Lockryd/Sexdregas Anders Jonsson in 0-1. Det verkade dock inte nämnvärt påverka MIF, som satte rull på bollen och spelade sig fram till chans efter chans. I 10.e minuten ropade Nisse till sig bollen i djupet. Michel la en fin djupledspass som hittade ner fint till Nisse, som skottade strax utanför målramen. Tre minuter senare la Pontus ett inlägg mot bortre. Daniel kom rusande men nådde inte bollen.

Vi ställer upp för hörna Skott på hörna kommer

 

Det var mestadels chanser signerade MIF, men även om Lockryd/Sexdregas chanser var något färre, så var de snäppet vassare. I matchminut 17 fick de en frispark, som de slog mot mål. Johan räddade men lämnade retur som hittade till en vit/blå-klädd spelare som då fick fritt skottläge mot Johan. Skottet gick dock utanför. I 24:e minuten la Marcus M en boll upp till Pontus, som förlängde på nick mot Alex, som i sin tur förlängde ut till Mange. Han tog ner och skottade, men bollen tog i nätet utanför stolpen. Efter dryga halvtimmen på matchklockan la Daniel en hörna mot bortre. Pontus nickade in bollen mot mitten och Mange drog på ett skott där bollen gick i en båge mot mål. Från bänkplats såg den ut att gå in, men retligt nog gick bollen över ribban. Fem minuter senare blev Marcus M nedsparkad i straffområdet och Mange fick förvalta straffen. Tyvärr har ju i denna säsongsinledning lyckats bra med att skapa chanser, men mindre bra med att sätta dem och straffen var inget undantag. Skottet gick över målramen.

Trots 0-1 och missade målchanser var det i halvtidsvila en god stämning i omklädningsrummet. Vi hade fått till ett bra spel i hela halvleken. Det var inte en fråga ”om” målet skulle komma utan ”när”. Det såg ut att bli mål direkt i andra halvlek. I 46:e minuten la Michel en djupledsboll till Alex, som var snabbare än mittbackarna. Även detta skott gick dock utanför. Minuten senare verkade Alex ha tröttnat på matchens måltorka. Från mitten av offensiv planhalva, lite ut till vårt höger, drog han till med en riktig pärla som seglade in i nätet. Äntligen! 1-1 och jubel steg från bänk och läktare medan MIF-spelarna kramade om varandra.

Kramkalas efter Nisses mål

Spelmässigt fortsatte andra halvlek i samma stil som första. Båda lag rullade boll i ett bra tempo, MIF skapade mest framåt men Lockryd/Sexdrega var duktiga på att förvalta sina lägen. I 65:e minuten Fick de en hörna som Mikael Ölander distinkt nickade in över huvudet på Johan. 1-2 som kunde blivit 2-2 strax efter. Mange la ett inlägg till Daniel som fri framför mål skottade på volley. Lockryd/Sexdregas målvakt Jonas Axelsson var dock snabbt ute och blockerade skottet. Istället för kvittering blev det utökad ledning för Lockryd/Sexdrega i matchminut 67. På en omställning hittade bollen fram till Max Glans panna och han satte 1-3. Vi gjorde därefter några byten: Daniel och Mange ut; Wille och Fredrik in. Vi fortsatte spela bra även om vi tappade något i energi framåt slutet. 1-3 stod sig och Lockryd/Sexdrega tog därmed sin tredje raka seger och serieledningen i en lite haltande tabell. På torsdag, 12/5, är det match igen, denna gång borta mot Grimsås 19.00. Vi ses där!

Pontus, Magnus och vitblåklädda spelare Full kamp i straffområdet

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.