Tre matchreferat i ett

Att vara referatskribent, mamma och dessutom lärare är inte optimalt i maj månad. Med nationella prov och stundande betygssättning har jag helt enkelt inte hunnit med att referera alla matcher. Nu kommer dock en kort redogörelse för de matcher jag missat att skriva om, plus ett referat om vinsten mot Sjötofta.

Efter förlusten borta mot Ljungsarp i säsongspremiären väntade Högvad hemma. Den matchen slutade med förlust, 0-3. Därefter väntade hemmamöte mot Tranemo. Den matchen började egentligen med att Miche jinxade oss i omklädningsrummet när han sa ”Vi har inte släppt in tidiga mål som förra säsongen”. Tranemo tog ledningen med 1-0 efter fem minuter..

Tranemo hade satt högt tempo från start och en hög press. När vi då tappade boll på mitten var den snabba omställningen och 1-0 i baken ett faktum. Nåväl, redan i 13:e minuten kvitterade MIF till 1-1 genom Gurra, på en frispark högt upp i banan. Jonatan la frisparken, bollen mot mål och när Gurra gick mot boll, hårt uppvaktad, tog bollen till sist på en tranemospelares rygg och gick in i mål.

Andra halvlek blev inte mer än tre minuter gammal innan Hossein åkte på en rejäl kapning i Tranemos straffområde. Båda piporna i ena benet gick av och matchen fick avbrytas eftersom vi inte kunde flytta Hossein innan ambulansen kom. Hossein var i torsdags tillbaka i Parken igen, dock på kryckor och han får tyvärr hålla sig till att vara publik ett tag framöver. Matchen spelas klart redan nu på måndag, 27/5 kl. 19.00. Den som vill komma och se hur matchen slutar är varmt välkommen till parken! Matchstart 19.00 och gratis inträde.

Efter tranemomatchen spelade vi borta mot Dannike och den matchen slutade med förlust, 3-0. När Miche skulle dela ut kossor ville han ge till ”hela laget” för kämparinsatsen men det fungerar ju inte att lägga in i systemet, men han tyckte det var väl värt att nämna här i referatet att alla hade fått om det varit möjligt.

Så till senaste matchen, hemmamötet mot Sjötofta. Vi har haft en tunn trupp nu i starten men till denna match var det 17 man i truppen – kul! Molnen började dock torna upp sig på himlen och på avstånd mullrade det dovt. Vi höll alla tummar för att inte denna match också skulle behöva avbrytas. Vi hade dock tur med vädret och matchen kunde spelas 90 minuter utan så mycket som en enda regndroppe.

1-0 kom redan efter 10 minuter. Marcus M spelade till Mackan J i djupet. Han kom helt fri mot målvakten, gick förbi honom och satte bollen i bortre hörnet av mål. I anfallet efter var Sjötofta nära att kvittera på hörna. Bollen las in mot mitten av målet, tog på massvis av skuldror och gick på något vänster till slut mot mål. Bollen gick dock en bit över ribban.

Fem minuter senare drog Marcus M på ett långskott, efter en retur. Bollen dök ner och såg först ut att ha gått i mål, men låg i nätet bakom målramen. Istället var det Jakob som satte 2-0, när han i 35:e minuten la en hörna. Bollen gick lågt, förbi varenda ben i straffområdet och in vid bortre stolpen.

I 50:e minuten var Rönn nära att näta igen. Det började med att Gurra spelades i djupet. Han skottade mot mål men Tranemos målvakt räddade med foten. Rönn kom i full fart på returen men fick för mycket kraft i skottet så bollen gick över ribban. Minuten senare var Sjötofta åter nära att göra mål. En lurig boll som vred sig in mot mål var Miche snabbt framme på och han lyckades vika ut bollen via stolpen.

Gurra ”Duracellkaninen” springer som bekant mest med ett göteborgsvarv i benen. Han sprang, för att citera okänd på bänken ”fjäderlätt” i djupet och spelade in till Rönn som kom perfekt på bollen, men tyvärr gick skottet även denna gång över.

Pontus, som är tillbaka efter skada, fick spela i anfallet och var så klart sugen på att göra mål. På en hörna från Lasse i 55:e minuten kom Pontus högt och han nickade bollen stenhårt på mål, dock på målvakten som limmade bollen.

Sedan hände det vi alla väntat på – Gripens första mål i A-laget! Han har som ni säkert vet nätat tidigare i A-laget, men blivit snuvad på målen i protokollen. Nu äntligen var det dock klockrent hans mål! Och var var jag? Nere i omklädningsrummet och bytte en inte alltför angenäm blöja på min son… Enligt uppgift gick dock målet till så här: På en tilltrasslad situation efter inlägg eller hörna hamnade bollen vid en påpasslig Gripen som såg sin chans och förvärvade den väl. 3-0 till MIF i minut 70, som skulle komma att bli 4-0 i 90:e minuten när Jonatan spelade snett inåt bakåt till Lasse som inte tvekade utan gjorde mål mot sitt gamla lag.

För att summera förtjänade Sjötofta i alla fall ett mål på sina chanser, men MIF hade det mesta av spelet och vann rättvist.

Nästa hemmamatch är alltså redan nu på måndag, 27/5 kl. 19.00, då vi spelar klart mot Tranemo. Därefter spelar vi redan på onsdagen, 29/5 kl. 19.00 borta mot Svenljunga på Högvalla IP. Vi ses där!

Jag får ibland frågan ”Hur kommer du ihåg allt från matcherna?”. Svaret är enkelt: Jag kommer inte ihåg någonting. Ärligt talat är mitt minne som den klassiska guldfiskens. Jag antecknar dock mycket men nuförtiden kan det se ut såhär vid sidan av plan när jag är i full fart att anteckna:

Bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.