Träningsläger i Tyskland

På onsdag eftermiddag styr vi kosan söderut för träningsläger i Domersleben, Tyskland.

För att göra en lång historia kort: Mathias träffade en tysk pingla (Stefanie), kom genom henne i kontakt med killar från fotbollslaget SV Domersleben och ett projekt om träningslägerutbyte inleddes. Vi kommer alltså att under påskhelgen ta oss ner till dem och i slutet av juli, då det är försäsong i Tyskland, kommer de till oss i Månstadparken.

Mathias, Nord och Bror rekade i höstas och har hittat smidigaste vägen ner till sydligare breddgrader. Vi kommer att färdas i minibuss från parken till Trelleborg, för att därifrån ta färja ner till Rostock. Efter att ha sovit några timmar på färjan är vi uppe med tuppen och fortsätter från Rostock ner till Magdeburg, där vi kommer att bo på hotell.

Domersleben ligger strax utanför Magdeburg, och där kommer vi att träna på SV Domerslebens anläggning. Ett träningspass hinner vi med innan kvällens aktivitet, som på torsdagen blir påskfest!

Pigga och fräscha (som det står i vår reseplan) har vi på fredagen två träningar framför oss innan kvällens grillfest tillsammans med SV Domerslebens killar.

Lördagen är lägrets höjdpunkt! Vi inleder med träningsmatch mot SV Domersleben på förmiddagen. De spelar i tyska division 10, vilket på en höft motsvarar vår division sex. 15.30 på eftermiddagen tar vi istället plats på läktaren och ser bundesligamatchen Wolfsburg-Stuttgart. Enligt uppgift från Wolfsburgs presstalesman beklagar de att bundesligamatchen förlagts just på lördagen och att de därför inte kan möta oss i en vänskapsmatch.

”Jag såg verkligen fram emot att möta Månstads IF!” hälsar Kevin de Bruyne, Wolfsborgs offensive mittfältsstjärna.

På söndagen hinner vi med en sista träning innan vi packar oss in i minibussarna och påbörjar resan hem. Efter att åter ha sovit på färjan lägger vi de sista milen i buss bakom oss och beräknas vara tillbaka i parken ”snabbast möjligt”, d.v.s. någon gång vid lunchtid.

Vår förhoppning är att utbytet med SV Domersleben kommer att bli ett återkommande evenemang. Ni som inte har möjlighet att komma ner och bevittna träningsmatchen får hålla till godo tills i sommar då tyskarna vallfärdar hit.

Läs vidare:
Domersleber SV skriver om besöket
Artikel på Volksstimme.de

Kategori: Fotboll, Nyheter

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.