Träningsläger 2016

I år var det träningsläger hemma i Parken som stod på tapeten!

Förra året styrde vi kosan mot sydligare breddgrader och spenderade några innehållsrika dagar nere i Tyskland. I år blev det istället ett mini-läger, i form av tre dagar med vår kära månstadpark som utgångspunkt.

Lägret inleddes i Dalstorp, med träning på fredagseftermiddagen. Därefter smyginvigde vi den nyrenoverade kiosken med att steka på lite hamburgare. En inte-alls-hamburgerflötdoftande Emelie kunde efter maten konstatera att den nya fläkten i kiosken är en riktig (ursäkta på förhand) kioskvältare…

Efter lite film, några chips, en god natts sömn och frukost bar det åter av till Dalstorp, för match mot Kindaholms FF. Första halvlek hade vi lite långt mellan lagdelarna och fick därför inte riktigt ordning på spelet. Ändå tog vi i 44:e minuten ledningen på en hörna. Mackan Johansson la hörnan, Ivarsson nickade från bakre stolpen mot främre där Daniel, med egna ord ”k*kade in bollen”. För den intresserade ligger video med målet uppe på vår facebooksida.

Lite taktiksnack i halvlek och därefter relativt stabila sista 45 minuter. Det blev 1-1 i stolpskott, Gripen fick testa på att spela ytterback och mot slutet kom Per i Torp, mannen som gör mål även när han sitter på bänken, in. Med 90+ på klockan satte han 2-0 till MIF.

Vi packade ihop oss och åkte tillbaka till Parken, där Janne gick igenom matchen. Därefter lunch och efterlängtad bastu, så pass att den skulle visa sig beroendeframkallande. Fråga bara Johan!

Vi fixade tacos till kvällen och laddade för det årliga klubbmästerskapet! Detta år skulle mästaren krönas genom en turnering i bordsfotboll. Vinnarskallar har vi gott om i laget så en bit in i turneringen slog vi upp fönstren i ett desperat försök att svalka ner spelarna och den varma, testosterontunga luften i lokalen. Efter många mål, någon fuskanklagelse, frustration och jubel stod Pontus som vinnare av årets klubbmästerskap.

Framåt kvällen tog vi sedan en avstickare hem till Gripen, där festligheter för Brors flickvän Sandra var i full gång. Efter att Gripen framåt småtimmarna lyckats valla tillbaka samtliga spelare till Parken vankades lite effektiv sömn innan frukost och ombyte inför söndagens löpträning. Janne, pigg och glad, skickade spelarna på intervallträning i backen utanför. Åter lite bastu, lunch och fotboll på TV innan vi skildes åt och punkten var satt för årets träningsläger.

IMG_0523 IMG_0497

IMG_0501 IMG_0552 IMG_0458

IMG_0460 IMG_0572 IMG_0575

IMG_0454 IMG_0565 IMG_0559

IMG_0558

 

Fotograf: Emelie Magnusson

Kategori: Nyheter

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.