Seriepremiär!

Äntligen var det dags för seriepremiär!

Efter en fin försäsong var det oerhört gott att lämna konstgräset bakom sig och spela första matchen hemma i Parken! Inför matchen värmde solen, kaffet puttrade i vår nyrenoverade kiosk och publiken började fylla på bänkraderna över stenmuren. En viss nervositet kunde anas hos såväl spelare som tränare.

Månstad började matchen bra och spelet skulle komma att hållas till största del på Marbäcks planhalva under första halvlek. Visst, de kontrade ibland med en långboll och rappa anfallare, men bollrullandet stod MIF för. Efter fem minuter lossade Mackan J av ett skott som tog ribba ut, fem minuter senare fick Marbäcks målvakt slå bollen över ribban genom en tvåhandsräddning, efter ett skott från Bror. På läktaren satt Månstads och Länghems pojklag, som var på träningsläger i Parken, och hejade fram de gulklädda. Chanserna fortsatte att radas upp för Månstad, men utdelningen uteblev. Kanske var det nerver, kanske något annat, men det där lilla extra som gör att bollen går ribba in istället för ribba ut, saknades. Första halvlek var således chansfylld men förblev mållös.

IMG_0677

I halvtid gjordes två byten: Bror ut och Gurra in på högerbacken, Mange ut och Daniel in på vänster yttermittfält. Andra halvlek fortsatte i stil med första. I 50:e minuten tog Nisse (Alexander Nilsson) retur på sitt eget inlägg, men även detta skott räddades över ribban. Marbäck skapade kort därefter en chans då bollen smet förbi Johan, varpå Johan kastade sig efter och kramade in bollen i famnen precis framför fötterna på en framrusande blåklädd spelare. Första målet kom sedan i 57:e minuten och signerades Marbäck. På ett hemåtspel drog Johan till för en långboll, men bollen tog i huvudet på Ali Haydar och seglade retsamt in i mål.

Marbäck fick medvind. Mindre än 2 minuter senare kom 0-2 och i 75:e minuten kom 0-3. Ali Haydar stod för båda och han inledde således sin säsong med ett hattrick. ”Ja, det lönar ju sig att skjuta…” muttrade Janne från kanten innan han manade på MIF att jobba på framåt. Marcus M hade känningar i knät så Bror kom in på nytt, nu på innermittfältet. Fredrik byttes in på kanten och Mackan J gick ut. Vi ändrade om till 4-4-2. Nisse gick upp i anfallet med Pontus och Månstad tryckte på mot mål. Utdelningen var fortfarande allt annat än önskvärd, men med tre minuter kvar på klockan drog Daniel J till med ett skott och MIF:s första mål för säsongen var äntligen ett faktum! I matchminut 90 tog Johan en frispark vid mitten av vår planhalva. Bollen damp ner perfekt i straffområdet och Pontus tryckte in 2-3. Månstad tryckte på men tiden var för knapp. Det blev Marbäck som tog med sig tre poäng från seriepremiären.

IMG_0686 IMG_0683

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka är det dags för hemmamatch igen! Fredag 29 april 18.30 tar vi emot Länghem hemma i Parken. Då kör vi för säsongens förta tre poäng! Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.