Tack för den här säsongen!

Sista matchen för den här säsongen spelades borta mot Ljungsarp.

MIF hade spring i benen, inledde matchen starkt och höll sedan i taktpinnen matchen igenom. Utdelningen kom i minut 31. Jag och Lucas stod bredvid plan och passade, när Alex joggade ut till hörnflaggan för att lägga hörnan. ”Alex!!” ropar Lucas och börjar rusa fram, men som härdad tvåbarnsfar lät Alex sig inte distraheras utan la in bollen mot mål, utåtskruvad, Marcus M satte skallen till och nickade distinkt in 0-1.

Det kunde blivit fler mål för MIF, som hade parkerat spelet på Ljungsarps planhalva. Ah, nu överdriver jag lite, men det var ett klart övertag för MIF. I 42:a minuten passade Johan in till Jacob , som dock fick en klassisk benskyddsträff så att bollen gick utanför mål.

Utökad ledning fick istället vänta till andra halvlek. Själv var jag fullt upptagen med att klappa på och drömskt kolla på min bebis… så jag missade när Mattias nätade (Sorry Mattias, du är också söt, det är inte det…). Jublet gick dock inte att ta miste på. Kul att se att det kom så många MIF:are för att heja fram sitt lag!

I 81:a minuten tilldömdes Ljungsarp straff efter att bollen oturligt studsade upp på handen på en MIF:are. Ljungsarps Karl Larsson slog bollen lågt till sitt vänster. Krogh slängde sig och var på bollen, men den studsade via honom inåt mål och studsade in över mållinjen. Snopet för MIF men det dröjde bara två minuter innan MIF hade ökat på till 1-3, då Mattias tryckte sig fram i djupled och skottade. Målvakten räddade men Jonas var framme på returen och tryckte bollen i mål. ”F*n va gött!” hördes över plan när slutresultatet var satt. Matchen kunde avslutats med ett mål till då Mattias åter satte fullt ös medvetslös-fart i djupet och skottade. Målvakten räddade igen och Gripen var framme på returen. Denna gång räddades dock bollen undan på mållinjen av en utespelare.

För att summera: Härligt att få avsluta en stark höstsäsong med vinst! Tack för den här säsongen grabbar – som alltid kul att följa er! En match är ju kvar – den årliga môsafotbollen, som spelas på lördag. Som vi alla vet kammar ju de äldre alltid hem segern, så där är ju utgången av matchen redan klar så att säga, men kämpa lerigt och väl yngre gardet!

Nu är säsongen över och vi tackar alla domare för att ni gör det möjligt för oss att spela. Dessutom: all cred till er som fixar och ställer upp kring laget, bredvid kortlinjen, i kiosken, administrativt…- ni är guld värda!

Vi avslutar med att gratulera Tranemo IF till seriesegern och önskar lycka till i division 5 nästa år!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.