Sur förlust efter fin MIF-insats

Det var ett taggat Månstad som klev ut på den gröna mattan i Månstàparken. De stod sedan för den bästa halvleken på länge, något som tyvärr inte speglas i slutresultatet.

Ibland stämmer allt, och det var precis så känslan var i inledningen av matchen mellan Månstads IF och Äspereds IF.

Inför matchen pratade Janne om att komma upp i press, vilket lyckades i praktiken och gav effekt. Äspereds backlinje blev osäker och Månstad fick föra boll och skapa chanser. Första riktiga målchansen kom efter 3 minuter, efter en lång utspark av Johan. Lillstins vinklade in bollen till Mackan Johansson, som förlängde till Mange. Skottet fick bra fart, men gick över målramen. Två minuter senare fick Mange en ny chans. Efter ett inkast från Pontus trycktes Lillstins till i ryggen, när han skulle ta in bollen, och vi fick frispark strax utanför straffområdets vänstra sida. Mange klev fram och tryckte till, men det hårda skottet tog i ribban.

Istället blev det Äspered som var först med att spräcka nollan. Efter 19 minuter fick de en frispark utanför straffområdet, som lades på backen in mot mitten. Asim Topic klippte till och Äspered hade 0-1 på sin första målchans. Minuten senare var Lillstins framme, på en hörna från Mackan J. Kristian nickade dock i stolpen. Ytterligare 60 sekunder tickade förbi innan det var dags för Mackan J att gå på skott. Äspereds målvakt Alexander Rapp kastade sig och räddade, men returen gick ut mot andra stolpen, dit Gurra kom löpande i full fart. Alexander hann upp och kastade sig på nytt, men Gurra kunde sätta bollen förbi honom och in i nät. 1-1 och det kändes som att ett ledningsmål à la MIF inte var långt borta. I 25:e minuten fick Lillstins en djupledsboll. Han drev ut åt höger och skottade, men Alexander Rapp var framme och räddade med benen. Minuten senare var det avblåst för skadad spelare och när Äspered satte igång med inkast var MIF:s backlinje därför inte med. En fri äsperedsspelare tog emot inkastet och förlängde till Asim Topic som fri fick sätta det låga skottet i mål.

Som att inte det var nog så skulle 1-2 bli 1-3 bara två minuter senare. Erik Persson skottade och det blev då motlägg med en MIF-försvarare. Bollen gick då i en båge och ställde således Johan i mål. Svordomar och frustration från MIF-bänken och jubel från Äspered, som trots få chanser och ett mycket bra MIF-spel, fått till en tvåmålsledning.

I halvlek var det dock på intet sätt en uppgiven stämning i MIF:s omklädningsrum. Vi hade ju spelet, så det är klart vi skulle ta detta? Nog för att våra chanser gick stolpe ut och deras in, men om vi så skulle nöta in och jobba hårt för varje mål så skulle det gå.

Det blev dock en tung inledning på andra halvlek och kanske var det så att spiken i kistan kom redan där. Tre minuter in i andra halvlek la David Bengtsson in en långboll mot mål. Johan gick upp för att plocka bollen, men kom lite framför den. Bollen gled därför ur händerna på honom och trillade retligt in vid bortre stolpen. 1-4 och en oerhört tung uppförsbacke för Månstad. Vi hittade inte riktigt det fina spelet från första halvlek och bjöd därför in Äspered till att också föra boll. Vi fick för långt mellan lagdelarna och tappade därför pressen, vilken i första halvlek gav oss förutsättningar att vara spelförande lag.

Minuten efter 1-4-målet kom en äsperedsspelare fri i djupet, men Johan kom ut och räddade skottet med fötterna och kramade sedan in bollen i famnen. I matchens 51:a minut kom åter en djupledspass genom vår backlinje. Äsperedsspelaren löpte ner och la bollen i knähöjd in mot mål. En spelare kom löpande, med Andreas tätt bredvid sig, och båda slängde sig fram mot bollen, som tyvärr åter hittade nätet. 1-5 och här gör vi ett hopp fram till matchens sista minut, dels för att spelet och antalet målchanser på intet sätt motsvarade första halvleks kvalitet, dels för att jag en bra stund var upptagen med att plåstra ihop Andreas, som i försöket att rensa undan vid 1-5-målet, glidit med knäskålen först rätt in i stolpen. Här blev vi således en försvarare kort och inte nog med det, ganska kort därefter skadade sig även Jimmy. Erik Rosell fick hoppa in istället för Andreas och Fredrik Haglund kom in på Jimmys plats. Som lagledare funderar jag här på om vi kanske borde sett tecknen om kommande skador redan tidigt? Jag menar, inte nog med att Janne rispade fingret redan vid uppvärmningen, och fick ta ett plåster ur vårdväskan, bara en bit in i andra halvlek kom dessutom Linus Eriksson med sonen bort till båset, för att även de få plåster, till ett uppskrapat barnaknä. Det enda som fattades var ju en svart katt över gatan!

Visst ja, matchens sista minut var det! Med 89 minuter på klockan jobbade Magnus fram bollen till Mackan J, som gick på skott. Alexander Rapp räddade bollen över mål och MIF fick hörna. Den räddades ut till en ny hörna som i sin tur resulterade i ett skott, vilket dessvärre gick över. Ett talande avslut för matchen i sin helhet.

Nåväl, trots ett snopet 1-5-resultat tar vi med oss ett riktigt fint spel från första halvlek. Vi hittar match för match allt mer rätt i vår spelidé och hoppas att vi inte bara ska fortsätta hitta spelet utan även få med oss den utdelning som ett bra jobb förtjänar. Tabelledarna Äspered drygade i och med matchresultatet ut sin målskillnad, vilken nu är den dubbla jämfört med Grimsås, som också ligger på 9 poäng i tabellen, efter förlust mot Gånghester/Målsryd.

Redan på onsdag är det dags för nästa match. Då spelar vi borta mot Dannike kl. 19.00. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

8 maj 2015 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Soligt, men kallt i vinden
Publik: Gott om MIF-supportrar, både två- och fyrbenta
Domare: Andreas Lennartsson

KoKoKoMarcus Magnusson
KoKoKristian Andersson
KoMikael Gustafsson

Brännmärkta av: Janne

Minut-för-minut