Stolpe ut

Efter en lyckad brännbollscup i helgen var det dags för hemmamöte mot Grimsås innan halva laget åker på kompetensutveckling i hårdrock över helgen.

”Nu visar vi hjärta idag!” sa Marcus M till grabbarna innan de klev på planen och det gjordes verkligen. Grimsås inledde visserligen starkt men MIF kom snabbt in i matchen och det var ett förvånat GIF som såg Månstad rada upp målchans på målchans. I 10:e minuten fick Mackan J bollen i djupet och skottade, men Grimsås målvakt John Östlund räddade. I 12:e skottade Gurra från nära håll men även där var Östlund med på noterna och räddade. I 14:e minuten la Lasse en perfekt boll till Gurra vars skott gick i stolpen. ”Nu trycker vi in nästa!” manade Marcus M.

Månstad spelade imponerande och vann mycket boll. I 24:e minuten fick Grimsås hörna som såg ut att resultera i mål, men Bror, som antagligen fick lite för mycket brännbollsfeeling i helgen, var på väg att ta lyra på mållinjen. Domaren var tyvärr inte imponerad utan blåste straff för hands. Grimsås Emil Karlsson förvaltade straffen väl och satte säkert 0-1.

Grimsås fick sedan energi av sitt ledningsmål. Minuten efter smet bollen strax utanför måstadmålets stolpe efter ett snabbt anfall från Grimsås. Månstad kämpade på och i denna match hade vi ganska gott om avbytare. Daniel M var som vanligt coach sedan Miche står i mål. När Gripen gick ut för kort vila i slutet av första halvlek skickade Daniel in Jafari. Strax efter såg Daniel lite fundersam ut och konstaterade att han ”glömde säga till Jafari var han skulle spela, men det verkar han ju ha fattat ändå”.

I 40:e minuten fick Grimsås en frispark en bit in på vår planhalva efter att Robin tagit till en ”Ivarsson-röv” i närkampen med sin GIF-spelare. Frisparken resulterade dock inte i några problem för MIF-försvaret.

Med sekunder kvar av första halvlek vände Mackan J in mot mål, gjorde bort sin gubbe men fick avsluta med vänstern och bollen gick över ribban.

I andra halvlek blev det mer uppförsbacke för MIF då Grimsås utökade sin ledning till både 0-2 och 0-3, i den 49:e minuten av Christoffer Sandquist respektive 59.e minuten av Anton Ek. Månstad spelade fortfarande bra men tappade lite gnista efter 0-3 målet. I 70:e minuten ökade Grimsås på till 0-4 genom Rasmus Hidgård. I 80:e minuten fick Gurra bollen i djupet men hans skott gick strax utanför stolpen.

Slutresultatet speglar inte matchbilden då båda lag var jämnstarka, men det speglar placeringarna i tabellen. Skillnaden mellan lagen i topp och övriga brukar vara att de i toppen av tabellen sätter sina lägen. Just så var det idag: stolpe in för Grimsås och stolpe ut för MIF.

Nu tar vi några dagars uppehåll på grund av Sweden Rock innan vi möter Länghem borta. Lördag 15 juni kl. 15.00 drar vi igång på Ingsvallen. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

3 juni 2019 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Härligt varmt men nu kommer myggen
Publik: 70
Domare: Sirwan Rakh

KoKoKoPontus Magnusson
KoKoMarcus Magnusson
KoRobert Karlsson

Brännmärkta av: Miche


Matchen sponsras av:

B-A Larsson & Länghems församling

Minut-för-minut