Stabil insats trots värmen

Nu har serien vänt och MIF skulle åter möta Tranemo. Sist lagen möttes vann Tranemo med 6-1 på hemmaplan och lagets Carl Johansson är nuvarande skytteligaledare. En tuff motståndare hade MIF alltså framför sig denna snorvarma dag.

Tidigare på dagen överhörde jag ett samtal mellan en MIF-spelare och en tranemobo, om vad det förväntades för typ av match. MIF-spelaren tippade förlust, Tranemo har ju trots allt vunnit alla sina matcher så här långt, men hoppades att MIF skulle dra fördel av sin rutin. Det hade ju nyss varit midsommar, och Tranemos yngre spelare kanske orutinerat hade överförfriskat sig. Med en rad varma dagar därefter kanske vätskebalansen fortfarande skulle vara i obalans, resonerade spelaren (oerhört seriöst).

Väl i Parken kunde vi i publiken njuta av/smälta bort i det varma vädret. Sparbanken Tranemo bjöd på både inträde samt kaffe och kaka, som denne skribent inte var sen att trycka i sig. Sonen fick en glass varav hälften smälte ner längs hans underarm. Personligen förväntade jag mig ingen höjdarmatch. I 30 graders värme brukar det inte bli speciellt bra spel eller hög fart på spelarna, oavsett lag de tillhör. Matchen inleddes dock oväntat underhållande. Det var från början fördel Tranemo, men Månstad stod emot bra och båda lag bjöd upp till ordentligt spel och skapade målchanser.

Efter vattenpausen 25 minuter in i halvleken är det oklart om Tranemos spelare piggnade till eller om benen hos MIF-spelarn började bli något tunga. Tranemo tryckte på allt mer och MIF fick främst rikta in sig på försvar. I 28:e minuten blev Tranemos Leart Ibishi framspelad i djupet och kom fri mot Krogh, som dock rusade ut och räddade. Bästa målchansen så långt i matchen och det var väl egentligen en tidsfråga innan Tranemo skulle näta. I 34:e minuten fick de tilldömt frispark strax utanför vårt straffområde. Bollen slogs i ribban och returen gick i mål, men målet dömdes bort för offside. Med tre minuter kvar till pausvila var Tranemos målspruta Carl Johansson framme på ett inspel och nickade bollen mot mål. Krogh räddade men lämnade retur, på vilken Johansson satte bollen i nättaket. Krogh hade stått för flera fina räddningar i halvleken men till sist var det skytteligaledaren som drog det längsta strået. När det sen blåstes av för pausvila, och kaksugna åskådare började dra sig mot kiosken, hördes en tranemosupporter konstatera att MIF:s målvakt var bäst på plan.

I andra halvlek fortsatte Tranemo att forcera framåt vilket gav både 0-2 och 0-3. I minut 65 blev Carl Johansson framspelad i djupet och han placerade bollen bakom Krogh. Tio minuter senare gjorde Lowe Stewart Walkin 0-3 efter ett klassiskt snett inåt bakåt-inspel. Månstad spelade sig in i matchen och skapade lite målchanser mot slutet av halvleken, bland annat skottade Martin på volley efter ett inspel från vårt höger, men tyvärr gick skottet lite för rakt på Tranemos målvakt.

Något mål blev det således inte för MIF i matchen. Tranemo fick nöja sig med tre mål och här är det ytterst oklart om någon orutin vad gäller vätskebalans spelade in eller ej. Mer troligt var det MIF:s insats, och speciellt Kroghs, som höll nere Tranemos målskörd. Summa summarum var MIF nöjda med insatsen, även om det alltid finns ett visst missnöje vid en förlust.

Imorgon, fredag 1 juli, spelar vi match borta mot Timmele kl. 19.00 i Idrottsparken. Efter den matchen är det sommaruppehåll, så passa på att åka och heja fram MIF!

Bilder från matchen, tagna av Kristin Drøbak Johansen:

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

27 juni 2022 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Sol och varmt
Publik: 200
Domare: Alia Slijepcevic

KoKoKoChristoffer Karlsson Krogh
KoKoDaniel Magnusson
KoJacob Björendahl

Brännmärkta av: Daniel J


Matchen sponsras av:

Sparbanken Tranemo

Minut-för-minut