Spöregn, getingbon och målchanser

Bättre väder och målchansutdelning hade ju varit önskvärt, men spelet var det i alla fall inget fel på!

Inte nog med att himlen öppnade sig och vräkte ner tätt, hårt regn medan vi hade samling inför matchen. När vi väl tog plats i båset så hade några ovälkomna hyresgäster i form av släktet Geting bestämt sig för att bygga bo under bänken. Våra avbytare fick därför hämta en annan bänk och sätta sig under paraplyn i skydd mot duggregnet som tilltog från och till.

avbytarbänken regn

 

 

 

 

Vi inledde matchen bra, och efter 13 minuter fick vi en frispark någon meter från mittlinjen, på offensiv planhalva. Magnus drog på ett skott mot mål och bollen skruvade sig först ut, sen in och landade i nätets bortre kryss. 1-0! Dannike kom också upp i lägen, och matchen var i första halvlek genomgående jämn.

I andra halvlek skapade vi många bra chanser att utöka ledningen. I 56:e minuten plockade Lillstins upp ett uppspel, han drev in och la ut bollen till Mange, som skottade. Målvakten räddade, men Lillstins plockade upp returen och la in till Mange på nytt, som förlängde till Andreas Carlsson. Målvakten försökte snabbt kasta sig mot det bortre hörnet, en försvarare slängde fram benen för att blocka men Carlsson gick på skott – tyvärr över. Fem minuter senare gick Lillstins på skott själv, men då sträckte Ronnie Thorstensson i dannikemålet ut och stod för en snygg räddning. På hörnan var Lillstins högst, men nicken räddades vid stoplen. Chans efter chans, men varför var det så svårt för bollen att bara ta sig över den där mållinjen och in i nät?

Janne coachar

Istället kom 1-1 som en kalldusch. I 73:e minuten bröt de ett anfall från oss och ställde om. En lilaklädd spelare drev mot mål och passade in i straffområdet. Bollen hittade fram till Andreas Andersen som kunde skotta in bollen i mål. 2 minuter tog det för dem att inte bara kvittera, utan även vända till ledning. De anföll på högerkanten och rätt som det var låg bollen i vårt mål igen, åter signerat Andreas Andersen. Stress i försvaret hade bjudit in Dannike i matchen, och det med råge!

Månstad tappade lite gnista i och med Dannikes vändning, men de fortsatte skapa chanser framåt. I 78:e minuten mosades Marcus M mellan två spelare utanför Dannikes straffområde och vi fick frispark. Magnus drog till, men skottet gick i kryssribban och ut.

Istället var det Dannike som nätade igen, med två minuter kvar på matchklockan. Ett misslyckat hemåtpass förvarvades av Andreas Andersen, som nöp bollen och satte den i nät bakom Bonnen. Därigenom hattrick för Andersen, som nu klättrade till plats 4 i divisionens skytteliga på totalt 12 mål gjorda. På 11 gjorda mål ligger såväl LIllstins som Mange. På fredag, 28/8 kl. 18.30, är det dags för bortamatch mot Gånghester/Målsryd. Då tar vi med oss ett gott spel från dannikematchen och hoppas på bättre utdelning på våra lägen. Det vore ju heller inte fy skam om Lillstins och Mange putsade på målskörden ytterligare…

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.