Snipp, snapp, snut, så var serien slut

Sista matchen för säsongen och så många frågor: Skulle vi lyckas kliva förbi Ljungsarp och/eller Kindaholm i tabellen? Skulle vi hålla Länghem bakom oss? Skulle Nisse gå om Mange i MIF:s skytteliga?

Både Ljungsarp och Kindaholm låg inför sista omgången tre poäng före oss i tabellen. Länghem nafsade oss i hälarna, bara två poäng bakom. Vad gäller vår interna skytteliga låg Mange inför matchen på 11 mål och Nisse på 10. I förra matchen, mot Dannike, drog Mange på sig både en fotskada och ett rött kort, vilket gjorde att Nisse hade guldläge för att knipa skyttekungsplatsen.

Månstad startade matchen bra. Redan i första minuten la Marcus M bollen i djupet över Svenljungas backlinje, till Daniel Johansson, som tog ett tidigt skott, vilket målvakten dock plockade. Ytterligare en minut förflöt och Daniel fick en ny målchans, efter ett inlägg från vänster av David. Daniels skott gick dock utanför. I 4:e minuten stod det sedan 1-0. På ett inlägg löpte David in före målvakten och petade bollen förbi honom. Marcus Johansson löpte in i bollbanan och petade bollen vidare in i mål.

Trots att MIF skapade bra med chanser framåt var spelet lite knackigt. Vi hamnade långt ifrån varandra både i anfall och försvar vilket gjorde att Svenljunga kunde rulla boll och ta sig upp i banan.

Strax före halvtimmen gången av första halvlek fick Marcus M kliva av då vaden fortfarande inte kändes ok. Pontus klev istället in i anfallet, Nisse flyttade ut på kanten och David  tog klivet in bredvid Ivarsson på mitten. Strax efter han kommit in på plan fick Pontus en boll i djupet från Nisse. Han petade ut bollen åt höger och laddade för skott, men precis i skottögonblicket fick han en tryckare och bollen gick över mål. Det var ungefär samtidigt som skottet gick över som Mackan J bad Janne om att få byta. Janne vände sig om mot bänken och ropade ”Daniel”, bara för att inse att Daniel M inte fanns att tillgå på bänken. ”Han sitter nog på dass” nickade Gripen och Janne suckade. Herrar division 6, mina damer och herrar! Det blev därför först minuten innan halvtidsvilan som Daniel klev in på plan.

I andra halvlek fick MIF tidigt en frispark vid mitten av plan. Alexander C la bollen ner mot mål och Nisse drog på skott. Bollen rensades dock undan framför mål av en svenljungaförsvarare. MIF:s andra mål kom fem minuter senare, i 56:e minuten. Daniel M vann boll och spelade in till Daniel J, som fri kunde sätta bollen i nät.

Klockan tickade på och det började brinna lite i knutarna för Nisse om han skulle få ihop en större målskörd än Mange. I 68:e minuten kom dock Nisses 11:e mål för säsongen. Det började med att Pontus fälldes vid mittplan. Svenljungaspelarna verkade stanna upp i väntan på avblåsning, men domaren visade fördel och Daniel J spelade in till en frilöpande Nisse, som drev mot mål, stannade upp och placerade in 3-0.

Överlag spelade Månstad betydligt bättre i andra halvlek och Svenljunga fick därför inte chansen att skapa speciellt mycket framåt. Istället var det gott om MIF-chanser. Med 72 minuter på matchklockan la Gurra in bollen med vänstern till Nisse som fick på en mycket snygg lobb-nick vid straffområdeslinjen. Bollen dök ner bakom målvakten; MIF hade 4-0 och Nisse säkrade därmed målskyttesegern.

Nisse har gjort mål

Strax efter Nisses mål var David nära att bli målskytt. Han la en hörna och bollen skruvade sig in mot mål. Målvakten lyckades dock få fingertopparna på bollen och styrde den över ribban. Mot slutet av halvleken gjorde vi sedan två nya byten: Bror klev av och Gripen klev in som yttermittfältare (Daniel M flyttade ner till ytterbacken) och Wille gick in istället för Gurra på ytterbacken.

 

I 86:e minuten fick sedan Jonatan, som klivit in på plan istället för Daniel J strax före Nisses andra mål, en målchans. Pontus hade drivit förbi sin försvarare på vänsterkanten och spelade in till Jonatan som styrde bollen mot mål. Tyvärr tog den stolpe ut. När domaren sedan blåste av kom Lord vankandes med blandade känslor: Härligt med seger men fy 17 för att sitta med 5-0 på resultatlotten när det var så nära!

Vad gäller tabelläget så slutade vi på samma plats som förra året, som åtta. Spelmässigt har vi förbättrat oss och vad gäller målsättningen att släppa in färre mål än förra säsongen lyckades vi med råge med att uppfylla det, med 20 färre insläppta. Dock vann Ljungsarp över Marbäck och Kindaholm spelade oavgjort mot Lockryd/Sexdrega, vilket gjorde att vår vinst inte räckte för att gå om dem i tabellen. Vi hamnade emellertid före Länghem, som stötte på motstånd mot ett Sjötofta som tog sin första seger för säsongen.

Avslutningsvis gratulerar vi Tvärred/Vegby till seriesegern och tackar samtliga lag, domare och våra härliga supportrar för den här säsongen! Nu ställer vi in siktet på avslutning och môsafotboll!

Fler bilder från matchen:

gurra-har-bollen kapten-marcus-driver-med-bollen ivarsson-driver-ifra%cc%8an-spelarna Johan dirigerar försvaret pontus-har-bollen-nisse-gar-i-djupet daniel-nickar pontus-sliter pontus-kommer-fo%cc%88rbi-fo%cc%88rsvaren mange-och-adam janne-ser-bekymrad-ut Bagarn applåderar Hörna från vänster

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.