Sista målet vinner?

Matchen mot Äspered blev mer än önskvärt målrik.

Följande referat kommer att hållas ganska kortfattat av tre anledningar: 1. Referatet hade blivit jättelångt annars. 2. Kaffet är snart klart 3. Det finns kaka till kaffet.

Inför matchen hade vi några spelare borta, så varför inte passa på att ändra om lite i uppställningen? Pontus, som denna säsong fått rota sig på mittbacksposition, fick flytta upp på släpande anfall, Marcus M tog hans backplats och Alexander gick in på mittfältet istället för MM. Bredvid Pontus i backlinjen har vi oftast sett Gurra, men han flyttades till ytterbacken och Micke C klev in på G:s plats. Vi släpper ju, som bekant, in ganska många mål men tyvärr ändrade den nya uppställningen inte på det.

Starten blev tuff…

1-0 (13’) på en frispark av Fredrik Lövhage. Bollen vred sig förbi muren och dök ner i bortre hörnet.

2-0 (15’) sattes av Asmir Topic innan jag ens hann anteckna klart om förra målet. Rätt som det var hade han bara runnit igenom på högerkanten och skottat in bollen i mål.

3-0 (18’) Gurra la hem bollen till Basse, som drog till men utan att riktigt få träff. Bollen damp ner utanför straffområdet där Andreas Nyberg drog till på volley.

4-0 (26’) Niclas Källqvist skottade lågt och efter den tuffa starten fick Bonnen byta av Basse i mål.

Var det då verkligen så illa som siffrorna visar? Ja, vad svarar man på det? Vi hade visserligen några bra uppspel under första halvtimmen, oftast signerade Alexander Carlsso,n och på en frispark från Mange var Bror högst på boll men nicken gick utanför. Det var emellertid tunt med bollkontakt för MIF. Det var mestadels Äspered som förde boll och vi fick därigenom inte till mycket eget spel.

Andra halvlek spelade Månstad bättre. Nu var siktet helt inställt på att faktiskt trycka in bolljäkeln själva. ”Nu står det ju 0-0, det har jag lärt mig i pojkfotbollen” försökte Johan i halvtid och ska vi se det så, ja då blev ju i alla fall andra halvleks resultat bättre, även om vi tyvärr förlorade även den.

5-0 (54’) En äsperedsspelare fälldes innanför straffområdets sidlinje och David Bengtsson satte lugnt straffen.

6-0 (56’) Ett spel i djupled gav Bengtsson läge att vända in och sätta sitt andra mål på två minuter.

6-1 (59’) Ä N T L I G E N Mange tog en frispark från högerkanten. Lillstins nådde högst och nickade in bollen vid bortre stolpen.

7-1 (61’) Asmir Topic var framme igen och skottade bollen högt i mål.

7-2 (69’) Mange la en precisionspass i djupet till Pontus, som petade förbi den utrusande målvakten och satte sista målet för matchen – med vänstern.

”Sista målet vinner” – eller vad säger du Johan?

På måndag, 24/8, kl. 18.30 är det dags för hemmamatch mot tabelltvåan Dannike. Kom och heja på oss då! Ljungsarp hägrar bara 2 poäng ovanför oss i tabellen – och visst vore det gott att klättra förbi dem?

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.