Sista målet vinner!

Ont om folk även denna match och i lördags såg det något mörkt ut med 11 pers i truppen, men till syvende och sist stod vi ändå där med några man på bänken. Vädret var också med oss, så vad passade väl bättre en solig söndagseftermiddag än att lira lite fotboll?

Vi visste att det skulle bli tufft mot Grimsås. De brukar pressa oss hårt i början av matchen på hemmaplan och denna gång var inget undantag. De försökte sätta högt tempo och pressa högt direkt från start, men MIF stod emot bra.

Dock kom 1-0 i 21 minuten genom Albert Tholin. Det lossnade lite för Grimsås och i 28:e minuten kom 2-0 genom ett snyggt inlägg i djupet mot bortre stolpen, där Anton Ek tryckte in bollen. 3-0 kom med minuten kvar av första halvlek, efter att jag tappat boll på mitten. Mål av Simon Berntsson. MIF skapade några chanser men det var Grimsås som skapade det mesta.

Andra halvlek såg ut ungefär som i första med mest chanser för Grimsås. De utökade till 4-0 i minut 51 (Karl Andersson) och till  5-0 i minut 59 (Simon Berntsson). Mot slutet av matchen började det bli trötta ben för MIF och grimsåsspelarna gled igenom vårt försvar lite väl många gånger. 6-0 kom i 88:e minuten (Rasmus Hidgård) men det kunde blivit fler med lite mer skärpa i avsluten. Många avslut gick över eller utanför; eller räddades undan av Miche som, trots skadad fot, gjorde en riktigt bra match i mål; enligt uppgift troligtvis tack vare en en gedigen uppladdning under lördagskvällen.

I matchens sista minut spelade Gurra i djupet till Pontus, som kunde placera in bollen i mål. Alla som spelat pojklagsfotboll, môsafotboll eller storkoner någon gång vet givetvis att ”sista målet vinner”. Så vi lever i förnekelse, gläds över Pontus mål och det faktum att vi, trots spelarbrist, har många gubbar som med kort varsel ställer upp och fyller ut truppen.

Nästa match är årets sista hemmamatch. Lördag 28/9 tar vi emot Länghem kl. 15.00 i Parken. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

22 september 2019 Kl. 15.00
Grimsborg

Väder: Soligt och gött sensommarväder
Publik: 71
Domare: Zoran Simunovic

KoKoKoMichel Landén
KoKoMikael Gustafsson
KoPontus Magnusson

Brännmärkta av: Daniel A