Siktet inställt på att sjunga

”Kom igen nu grabbar – idag ska vi sjunga!” peppade Marcus M innan vi klev in på plan för match mot Ljungsarp.

Starten på matchen var dock ingen vidare för Månstad. Ljungsarp tryckte på och tog sig igenom ett rörigt MIF-försvar. Vi kom emellertid in i matchen efter dryga fem minuter spelade och tog därefter över spelet allt mer. Efter 14 minuter gick Lillstins på en djupledsboll, serverad av brorsan. Det blev kamp om bollen och Lillstins revs till sist ner någon meter utanför straffområdet. Mange tog hand om frisparken och klippte till. Skottet tog i muren och gick över målramen. På hörnan som följde var det målvakten som kom högst och han plockade ner bollen i famnen. MIF fortsatte att skapa lägen och pressade tillbaka Ljungsarp, men utdelningen uteblev.

I andra halvlek blev det action direkt. I 46:e minuten tog sig Fredrik förbi två försvarare i straffområdet, från sin högerkant. Skottet hanns dock inte med innan brytningen kom och Fredrik fälldes. Ingen avblåsning, utan Ljungsarp kunde rensa undan. Ljungsarp kom sedan in i matchen allt mer och började skapa lägen. Matchbilden från första halvlek var ändrad, med ett jämnare spel mellan lagen. I 60:e minuten kontrade Ljungsarp och ett spel i djupled resulterade i en lobboll, som tog ribba och ut. Två minuter senare kom matchens första och enda mål. Ett inlägg från vänsterkanten hittade skallen på Martin Gustavsson och den nicken blev segermålet för Ljungsarp.

Det blev således ingen segersång för MIF idag, men vi satsar på att ta segern hemma istället, när vi nästa lördag (19/9) tar emot Marbäck kl. 15.00. Från dagens match tar vi med oss försvarsspelet och kämparglöden, men vi vässar lite mer på anfallet, så ska nog den där segersången komma.

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.