Sexpoängsmatch mot Dannike

Inför matchen låg Månstad på andra plats i tabellen på 25 poäng, med Tranemo och Dannike efter, på 22 respektive 21 poäng. För att inte tappa rygg på ledande Äspered, och för att kunna stärka vår andraplats inför serieuppehållet, var seger ett måste.

Månstad började matchen bra och spelade sig fram till chanser, medan Dannike satsade på rappa omställningar. Månstad fick utdelning i 16:e minuten. Mackan J la en hörna mot bortre stolpen där Pontus distinkt nickade in 1-0. Ledning för Månstad men långt ifrån några hängande huvuden bland Dannikes spelare. Det märktes att det var en så kallad sexpoängsmatch. Det satsades hårt i närkamperna och spelet var underhållande.

Till hemmapublikens glädje och Dannikes förtret ökade Månstad på sin ledning i 22:a minuten. Henke spelade in till Mackan J som styrde in 2-0. Dannike reducerade dock redan i 28:e minuten genom Magnus Johansson. En hörna resulterade i flera chanser för Dannike att göra mål, och till sist var den brötiga situationen över och bollen låg i mål.

Dannike jobbade sig in i matchen allt mer och i 32 minuten var det kvitterat, dock genom ett för oss riktigt skitmål. Efter en hörna tog bollen i bakhuvudet på Pontus och rullade över mållinjen. Johan slängde sig efter bollen och rensade undan med foten, men domaren blåste mål. 2-2 som kunde blivit 2-3 minuten senare, då en dannikespelare brände av en riktig kanon, som Johan dock styrde utanför målramen.

I minut 41 skottade Mackan J men bollen tog på en försvarare och gick strax utanför. Hörnan efter slutade i skott över ribban. Med minuten kvar av första halvlek skapade Månstad en ny farlig målchans. Mange spelade in till Daniel J på bortre som skottade över. ”Så snyggt det hade varit!!” utbrast Janne.

I paus berömde Janne spelet ”En njutning att se! Vi är det spelförande laget!”’. Efter diskussion av förbättringar var det ett taggat MIF som klev ut för att visa vilka som bestämmer i Månstadparken.

I 50:e minuten tog Månstad ledningen igen. Daniel J la in bollen från inläggsvinkel och bollen seglade in vid bortre stolpen. 3-2 och kampen fortsatte. De båda lagens vilja att vinna var lika påtaglig som knottsvärmen.

I minut 75 spelade Mackan J in till Daniel Johansson, som kom löpande in fri vid bortre stolpen, men fick bollen strax bakom sig. MIF skapade flera fina spelsekvenser som förtjänade bättre öden. Något mer mål ville det dock inte bli. I 82:a minuten fälldes Mackan J utanför straffområdet och vi fick frispark. Mange klev fram och la bollen snyggt i mål, men domaren hade inte blåst igång och frisparken fick läggas om. Andra gången tog tyvärr Manges skott på en försvarare och gick över mål. På stopptid gick bollen i nät igen. Här såg jag inte vad som hände, men bollen låg i mål, Daniel J satt i straffområdet och slog ut med armarna mot domaren, som med pipan i munnen gestikulerade för offside. Några fler mål blev det alltså inte, men vad gjorde det när domaren blåste av matchen och MIF hade tagit hem segern?

På måndag, 10/7 kl. 19.00, spelar vi sista matchen innan uppehållet, borta mot Marbäck. Kom och heja fram grabbarna så tar vi lite semester fram till 11/8, då vi ses i Parken igen!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.