Seriepremiär

Äntligen seriepremiär!

Lördag eftermiddag. Grönt gräs. En plan som är lite lagom tidigt på säsongen-ojämn. Spelare som samlas och Janne som går igenom taktiken inför matchen. Nytryckta matchblad (som Johan signerar vid förfrågan). Luck till kiosken som fälls ner. Solsken och snö i sann aprilväderanda. Äntligen – säsongspremiär!

Hällstad har åter tagit plats i ulricehamnssexan och har enligt uppgift visat god form under försäsongen. De fick emellertid en tuff start mot MIF. Hällstad hade tunt med folk och drabbades oturligt av en skada cirka fem minuter in i matchen. I 8:e hade MIF sedan satt 1-0 när Marcus M vände bort sin försvarare och la ett inlägg till Daniel Johansson som nickade bollen i mål. När Mange vred sig förbi mittbackarna och distinkt satte 2-0 två minuter senare fick Hällstad en tung uppförsbacke. Spelmässigt var de rappa framåt, men Månstad spelade bra; enligt plan och med mycket glädje.

Daniel Magnusson gör i år come back ”på riktigt” (läs: från säsongsstart) i MIF efter sin tid i Norge och vi har nyligen fått bekräftat att han köpt hus i det så kallade ”Magnusson-gettot” i Tranemo så vi hoppas behålla honom i det gulblå stället på lång sikt. Hur som helst. I den 32:a minuten kastade Daniel ett inkast som brodern den yngre nickskarvade vidare till sin kusins man Alex Ö (”alla är släkt med alla”) och 3-0 var ett faktum.

I paus konstaterades att det bara var att köra på i samma stil. Inga byten, förutom ett blöjbyte på vår maskot, tillika min son. Runt minut 60 gjordes dock två byten: Ut gick Marcus M och Gurra, in gick nyförvärvet Jakob samt Andreas C. Lite senare in i andra kom även Gripen och Wille in (Alex Ö och Andreas C ut, Andy efter att ha fått ett skott rätt i plytet. Han är ok men bytte för säkerhets skull).

Mitt anteckningsblock innehåller inte en rad om andra halvlek, vilket dels berodde på att jag missade hälften på grund av blöjbyte och amning, dels på att det inte blev några fler mål i matchen. Chanser till fler mål fanns dock, flest för MIF men Johan fick rädda ett par försök från Hällstads sida. Känslan under andra halvlek var dock att det inte var så mycket till kamp om segern. Lagen spelade bra, men en tidig skada, MIF:s spelövertag och tidiga mål blev för mycket för att Hällstad skulle kunna jobba ikapp.

Nästa match är nu på torsdag, 27/4 kl. 19.30 mot Dannike. Matchen spelas på Borås Arena 2 (konstgräsplanen bakom arenan).

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.