Seriepremiär!

Så äntligen var gräset grönt, om än så torrt att planen likaväl kunde varit av asfalt, och det var dags för seriepremiär.

Efter veckor av solsken och torka drog det ihop sig till väderskifte. Mörka moln började torna upp sig över himlen och åskan började gå samtidigt som Månstad och Ljungsarp klev in på planen för att sparka igång säsongen.

Ljungsarp inledde första halvlek bäst och fick relativt snabbt utdelning. I 14:e minuten tog de ett långt inkast som Tim Edgren förlängde med en chipp förbi Jocke, upp i krysset. 1-0 till Ljungsarp, som kvarten senare utökades till 2-0, då Eric Sveningsson omarkerad kunde smäcka in bollen i mål.

Månstad spelade upp sig och in i matchen, även om det fortsatte vara mer LIF. Ljungsarp utökade till 3-0 i 43:e minuten, på hörna där bollen nickades i mål av tidigare nämnda Edgren. Tre minuter senare kom dock ett ack så viktigt reduceringsmål, precis innan halvtidsvilan. Det var Mackan Johansson som stod för målet, placerad strax utanför straffområdet bara smällde han obekymrat bollen i mål och satte således 3-1.

I halvlek samlades MIF i omklädningsrummet och snackade ihop sig. Inga sura miner, bara på’t igen och det här kan vi vända grabbar. Enda smolken i bägaren var värmen och den mycket kvava luften. När vi samlades i ringen för att unisont skrika ”JA!!!” på Marcus M:s fråga ”Ska vi ta dem?!”, och höll varandra om axlarna kände undertecknad resultatet av den kvava luften tydligt.  Nåja, det går ju att duscha senare.

I andra halvlek var det mer jämnt i spelet, men fortsatt något mer Ljungsarp. Båda lag skapade några chanser, men det var ont om vassa sådana. Det var inte förrän i slutet av matchen som det plötsligt gjordes två mål på lika många minuter. Det var i 83:e minuten som Ljungsarps Stefan Tångström, ny för året i laget, på ett snabbt uppspel drog ett lågt skott in i mål. Sen hann jag inte anteckna klart innan samma kille punkterat matchen med 5-1. Jublande drog han för andra gången upp ena shortsbenet så en lagkamrat kunde kyssa det intatuerade klubbmärket.

Efter solsken kommer regn och grabbarna hann inte mycket längre än in i omklädningsrummet innan himlen bit för bit började öppna sig. Nu hoppas vi på välbehövligt fortsatt regn, men förhoppningsvis lite solsken igen när vi på torsdag, 2/5 kl. 19.00, har hemmapremiär i Parken. Vi ses där!

 

Bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

26 april 2019 Kl. 18.30
Vallskoga

Väder: Mulet och åska
Publik: 90
Domare: Vesa Myllylä

KoKoKoMikael Gustafsson
KoKoMarcus Magnusson
KoJoakim Remstam

Brännmärkta av: Michel