Seger igen!

I tredje seriematchen stod Marbäck för motståndet. Taggade grabbar och härligt väder - perfekta förutsättningar för en lyckad fredagskväll.

Marbäck kom till parken med två förluster som inledning på säsongen och Månstad hade två segrar i bagaget. Trots några skador har vi i år en bred trupp (peppar, peppar) och det har gett såväl kamp om platserna som en positiv energi i laget. Det fina spelet och glädjen från segern mot Dannike verkade sitta kvar i benen på grabbarna, som fortsatte med samma energi i matchen mot Marbäck. Trots att Marbäck bjöd upp till god kamp gick det inte att stoppa MIF-tåget, som ångade på, radade upp målchanser och öste in mål.

Månstad startade något stressat. Ett bra spel men kanske väl mycket fart just framåt, vilket öppnade för Marbäck att likaså sätta fart mot vårt mål. Utdelningen för MIF kom i minut 9 vid en snabb omställning. David passade ut åt höger mot Mange. Målvakten rusade ut men Mange var snabbast till boll och skottade in 1-0. Minuterna senare räddade Johan ledningen med en fin räddning.

Med knappa halvtimmen gången på matchklockan fick MIF hörna från höger. Mange la in bollen och den skarvades mot mål. Enrico Stolz i marbäcksmålet lämnade retur och Pontus kunde nicka in 2-0. Målchanserna fortsatte att radas upp men 2-0 stod sig halvleken ut.

I pausvilan konstaterade Janne att det helt enkelt såg bra ut, bara att köra på! Och det gjorde grabbarna. Chanserna fortsatte att komma. Marcus M, som hade kommit in i minut 60 (Daniel J ut), spelade in till Henrik. Frispelad försökte han vika förbi målvakten, men då hann försvararen ikapp och satte käppar i hjulet. Tio minuter senare spelade Daniel M in till Marcus M men hans skott gick över. ”Vilka lägen vi har!!” utbrast Janne, delvis av frustration, delvis av glädje.

Mange hade i första halvlek fått en smäll på foten och fick sitta bandagerad på bänken i andra halvlek. Tur i oturen satte hans ersättare, Gurra duracellkanin, 3-0 till MIF i minut 71. Ur snål vinkel vek han bollen in i mål.

Gurra med boll

Gurra gör mål

 

I 83:e minuten spelade David, mellan mittbackarna och i djupet, fram till Henrik som satte 4-0. Strax efter kom ett föga tröstande mål för Marbäck, genom Mattias Carlborg. Spiken i kistan sattes sedan i 89:e minuten när Henrik spelade in till Nisse, som smällde in slutresultatet.

Nästa match spelar vi redan nu på torsdag, 11/5 kl. 19.00. Då möter vi Redväg borta på Enevi. Häng på MIF-tåget och heja fram grabbarna till ännu en seger!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.