SEGER igen!

Vårsäsongen gick trögt, med 5 poäng på 10 matcher. Hösten har startat dessto bättre - än så länge: full pott med 6 poäng på 2 matcher.

Sjötofta stod för motståndet denna bortamatch. De har gått bra i år, med 17 poäng plockade på de 9 matcher de spelade under våren. Det har resulterat i en 4:e plats i tabellen. Efter att ha slagit tabelltrean Grimsås några dagar tidigare var tabellplaceringar dock inget som tänktes på inför sjötoftamatchen. Det var ett taggat Månstad som anlände till Sjövalla och den medvind som verkat ha blåst upp med höstsäsongen tycktes inte ha mojnat.

Det dröjde inte mer än 7 minuter förrän MIF hade tagit ledningen. En annan hade precis hunnit släntra in på Sjövalla och tagit plats på bänken när Gurra, från halva plan, drog till med en långboll mot mål. Bollen dök mer än målvakten tycktes ha förväntat sig, tog i ribban, krockade med målvaktens rygg och plötsligt låg den i nätet. 0-1 till MIF och en härlig start på matchen.

I 27:e minuten fick Hugo en genomskärare i djupet. Han tog emot, väntade in målvakten och placerade distinkt bollen i mål. Nu var det ju ändå fredag, ingen skolkväll, så förhoppningsvis firades målet mer denna gång. Denne skribent såg dock på Instagram att lördagen ägnades åt det månstatrampet – och inför den kampen gäller det ju att vara utvilad. Där blev det tyvärr inte vinst för Hugo, men man kan ju inte vinna allt!

MIF spelade bra och byggde flera fina anfall. Samtidigt var Sjötofta vassa i omställningarna. I 34:e minuten kom en genomskärare i djupet till till en sjötoftaanfallare, som skottade lågt. Krogh kom dock ut och räddade snyggt med båda fötterna.

Andra halvlek såg spelmässigt ut som första, men målen uteblev. Sjötofta kom närmst att näta, men lyckades inte – dels på grund av Krogh som räddade, dels på grund av att marginalerna var på MIF:s sida när ett skott från en sjötoftaspelare tog ribba ut. Även om andra halvlek var målfattig var det en underhållande match med flera målchanser från båda lag. Skulle MIF utöka ledningen? Skulle Sjötofta ta sig ikapp? Spänningen satt i matchtiden ut men MIF:s 0-2 stod sig.

Ännu en härlig seger med andra ord, och vi satsar på att hålla farten uppe i kommande matcher. Näst på tur är Rångedala, tabelltvåan. Vi spelar borta, på Furuvi, kl. 12.00. Kom och heja fram MIF till ytterligare 3 poäng!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.