Säsongens första vinst efter go vändning!

Om kämparglöden förra matchen var mellanmjölk så var den brännvin i bortamatchen mot Dalsjöfors. Trots tremålsunderläge efter första 20 så visade spelarna hjärta och kämpade till sig säsongens första vinst.

I referatet för Månstad-Grimsås avhandlade jag matchens första kvart i en mening. I matchen mellan Dalsjöfors-Månstad skulle det dock vara svårt att följa samma koncept. Efter dryga kvarten hade Dalsjöfors nämligen tagit ledningen med 3-0.

Ja, det finns ju bättre sätt att starta en match på. Månstad började skakigt och stressat, vilket inte gav någon ordning i försvarsspelet. Efter 11 minuter bröt Dalsjöfors ett MIF-inkast och deras nummer 10 drev ner genom vår backlinje, där försvararna inte hann med. Johan kom ut, men spelaren hann kicka iväg bollen i nät till 1-0. En minut senare kom 2-0. ”Där står han!” ropade Bror, men en brokig backlinje upphävde offsiden. Johan kom ut, men spelaren drev förbi och satte bollen på backen in i mål. Efter 18 minuter var det dags igen, då en dalsjöforsspelare drog iväg ett skott. På returen kom nytt skott och 3-0-ledningen skarvades in.

Det var nu en rejäl uppförsbacke för MIF, men nog kan vi bättre än siffrorna visade? Janne initierade några byten och ändrade därigenom om så att det blev lite ordning på torpet. Månstad började också stressa av något och började då rulla boll mer. Efter 20-minuter kom en efterlängtad kvittering. På ett inkast skarvade Lillstins vidare bollen till Ivarsson, som klev in framför Dalsjöfors målvakt och petade bollen förbi honom. 3-1 och inhämtningen hade börjat. Efter 23 minuter anföll MIF och bollen gick ut ur straffområdet mot Bror, som kom som andravåg. Skottet tog på en grönklädd spelare och gick ut åt vänster, där Lillstins drog till. 3-2 och vi hade åter kontakt resultatmässigt. Kvitteringen såg sedan ut att komma, på tilläggstid i första halvlek. Marcus M kom i löpning på djupet, och med bollen framför tassarna drev han in framför försvararen och kom fri mot mål. Dalsjöforsspelaren, som då hamnade efter, drog i Marcus så att han inte kunde komma till skott. Domaren blåste i pipan och frilägesutvisningen på Dalsjöfors mittback var ett faktum. ”Ett skolexempel på hur man fixar frispark/frilägesutvisning!” tänkte den synnerligen objektive frugan till MIF:s nummer 10.

I halvlek uppmanade Janne grabbarna att ta det lugnare i anfallet och värdera bollarna i uppspelsfasen. Spelmässigt hade det skett en stor förändring från den inledande halvlekens första till sista halva. Ibland kom dock fortfarande uppspelet för tidigt och vi skulle därför försöka hålla tillbaka ivern att hitta djupledspasset. Samtidigt var det en målsättning som var klar: Det här skulle vi vinna! Janne passade också på att kommentera Jonas Dahlins domarinsats som ”skitbra” och då Ivarsson fyllde i: ”Jag är till och med benägen att hålla med.” förstår ni vilken bra insats Dahlin stod för 😉

I andra halvlek backade Dalsjöfors hem och de fick inte till fler anfall än som kan räknas på fingrarna. Månstad visade mer tålamod och rullade runt bollen. Det tog lite tid innan målen kom, men det gav till slut utdelning. Janne valde också att ändra om i uppställningen framåt matchslut, genom att flytta upp Pontus från mittback till anfall, vilket visade sig vara en lyckad ändring. I 80:e minuten tog Pontus emot ett uppspel, vände inåt och skickade in bollen till Lillstins, som skrevade ner och tåade in kvitteringen, 3-3. Två minuter senare spelade Jimmy till Magnus, som gick på skott. Returen var Pontus framme på. Hans skott tog på en grönklädd, så han fick kicka till igen för att 3-4 skulle gå i nät. Månstad hade nu inte bara hämtat upp ett tremålsunderläge, utan även vänt till ledning och sedermera seger!

Efter uddamålsförlust i de två inledande matcherna var det gott att äntligen plocka med sig tre poäng, speciellt efter den matchinledningen. På fredag, 8/5, satsar vi på att ta första segern på hemmaplan, då vi tar emot Äspereds IF, kl. 19.00 hemma i Parken. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.