Säsongens första seger!

Måndag kväll, lätt regn i luften och en temperatur långt ifrån den vi förra veckan blev bortskämda med – inte direkt de bästa förutsättningarna för en publikfest. Cirka 35 trogna burrade dock ihop sig för att se MIF ta säsongens första seger.

Marcus i nummer 90Till matchen hade det nya matchstället anlänt! Som ni säkert redan vet firar Månstads IF 90 år och därför iklädde sig kapten Marcus det nyinsatta 90-numret.

Det var ett peppat MIF som värmde upp inför matchen. Säsongsinledningen har inte gått vår väg och idag skulle trenden vändas och tre poäng tas. Sådan var inställningen, så skulle det komma att bli. Även denna match inleddes emellertid med ett snöpligt mål mot oss. I 7:e minuten touchade Alex bollen i straffområdet varefter Jocke plockade upp den. Domaren blåste för hemspel och Redväg fick indirekt frispark i höjd med straffpunkten. Det lades en kort pass i sidled och Ulf Törnqvist satte 0-1 till Redväg.

Vi hade ändrat om i uppställningen till denna match. Pontus och Alex flyttade ut på yttermittfält, Michel fick med förra matchen i bagaget fortsatt förtroende i anfallet, denna match tillsammans med Daniel J. Vi rullade boll bra och hade fart upp i anfall. Bara 4 minuter efter Redvägs ledningsmål kom kvitteringen för MIF. Robert krigade till sig bollen på mittbacken och passade upp till Marcus M, som la bollen i djupet till Pontus. Han touchade bollen ut åt höger och skottade sedan in bollen i bortre krysset. ”Med tröjan istoppad och allt!” flinade Gripen från bänken, med referens till att Pontus denna match glömt sin sedvanliga tradition: att direkt efter avblåsning dra ut tröjan ur shortsen.

Pontus med tröjan istoppad

Månstad fortsatte spela bra. Visst, lite uppstressat emellanåt, men överlag visade de ett välfungerande och publikvänligt spel, med flera skapade målchanser. I minut 23 la Nisse en hörna mot främre stolpen. Bror nickade ner bollen, men den tog på en stolpvaktande redvägsspelare. Fem minuter senare la Pontus ett inlägg, Daniel skottade men Redvägs målvakt Mathias Sproesser räddade. Michel skottade, men Sproesser stod för en ny bra räddning och slog bollen över ribban. Pontus fick vid inläggstillfället en skada i foten, så en spelsugen Mange kom in på yttermittfältet. Några minuter efter att han kommit in på plan la Mange en djupledsboll till Daniel, som skottade i stolpen. Returen hittade ut till Nisse som skottade in 2-1.

Pontus skadade fot, Janne och Bagarn

Till andra halvlek förväntade vi oss ett Redväg som skulle ösa på allt de hade framåt för att vända matchen. Månstad startade dock i samma stil som andra halvlek slutat och skapade således en vass målchans bara några sekunder in i andra halvlek. Mange la en frispark ut till Nisse, som spelade in till Bror, vars skott gick utanför. Som ni minns gjorde resulterade flytten av Michel från mittback till anfall i förra matchen resultatet att han gjorde mål, så också i denna match. I matchens 53:e minut satte Michel 3-1 med ett lågt skott i nät. När jag sedan tog upp mitt block igen för att anteckna ett nytt MIF-byte hade ”64, 4-1, DANIEL M I KYRSSET” uppenbarat sig. Ja, står det där så måste det vara sant kan man tycka, men domaren delade av någon märklig anledning inte samma åsikt, så vi får hålla oss till 3-1.

Nisse gick ut i 65:e minuten för brist på ”löp-power” eller rättare sagt ”power, men ingen stamina”. Gripen kom istället in på yttermittfältet. Det blev emellertid en kort vila för Nisse. I 75:e minuten gick Daniel J ut för en känning i axeln och Nisse fick skaka liv i benen och hoppa in igen. Minuten senare skapade MIF en ny farlig målchans. På en hörna från Nisse skottade Ivar. Sproesser räddade därefter knästyrning av Gripen och skott igen, denna gång av Bror, men ribbträff. Nytt skott av Alex, men en ny räddning och ett avslutande skott av Marcus M, som gick över. Istället för ny MIF-utdelning blev det Redväg som nätade. Efter ett utspel på vänster kant och ett inlägg gjorde Ulf Törnqvist sitt andra mål för matchen, i den 74:e minuten. 3-2, men den sista växeln som krävdes för att ta poäng saknades för Redväg. Sproesser fick istället dra till med en ny bra räddning för att inte släppa in något mer MIF-mål. Marcus M hade spelat upp till Mange, som klackat till Michel, vars skott Sproesser räddade genom att sträcka ut vänsterfoten. 3-2 stod sig och Månstad kunde kassera in en väl genomförd match och säsongens första 3 poäng.

På fredag, 20/5 kl. 19.00, spelar vi borta mot Tvärred/Vegby och veckan efter är det match i Parken igen, fredag 27/5 kl. 19.00 mot Kindaholm. Vi ses då!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.