SÅ JA!!

De sista matcherna har allt inte riktigt stämt och det har gett en knackig start för Månstad. När det var dags för hemmamatch mot Redväg var det vindstilla, men allteftersom matchen led tilltog Månstads vind i seglen.

Janne inledde genomgången inför matchen med en kort kommentar om de tidigare matcherna. Det har inte riktigt stämt, så vore det på plats med en förändring i uppställningen? Nej, planen var att ha is i magen och ge spelet tid att sätta sig. En lyckad plan, skulle det visa sig.

Redväg inledde med att sätta högt tempo vilket drog in Månstad i samma tempo. Spelet svängde från ena planhalvan till den andra. I 21:a minuten fick Månstad hörna. Mackan J la den mot mål, men bollen rensades ut. Snabbt las den dock in igen, bort till Marcus M som tog ner bollen och kickade in 1-0 till Månstad. Det eldade på Redväg än mer och de jäktade på framåt. Månstad höll dock kylan och det dröjde inte länge innan de hade utökat sin ledning. Efter en halvtimme spelad blev Alex Ö knuffad i ryggen och Månstad fick frispark vid mittplan. Alex C la in bollen mot Marcus M som nickskarvade in bollen i mål. ”Så ja!” vrålade den både chockade och lycklige målgöraren inför lika chockade redvägsspelare.

Två minuter senare ropade månstadsspelarna efter straff efter misstänkt hands i Redvägs straffområde. Dock ingen åtgärd från domaren. Inte många minuter senare fick Daniel Magnusson kliva av, efter att ha gjort en luftfärd, landat på axeln och därigenom skadat ryggen, efter en närkamp. Jesper var snabbt inne istället och Jakob R fick ta kaptensbindeln.

Mot slutet av andra halvlek började Redväg tappa tempo medan Månstad malde på och höll spelet på Redvägs planhalva.

I andra halvlek försökte Redväg satta tempo igen men Månstad vek sig inte en centimeter utan fortsatte med samma övertag som i slutet av andra. Efter en närkamp fick Jakob R kliva av och medan vi snurrade fast en kylpåse runt hans fotled hörde vi månstadpubliken ljubla igen, när Alex Ö satte 3-0 till MIF I 64:e minuten. Kaptensbindeln fick byta ägare igen, till Oskar som klev in i Jakobs ställe. Daniel mumlade dock något om att vi inte borde ge bindeln till någon, eftersom den verkade föra otur med sig. Två skador i samma match är ju mer än nog.

I 72:a minuten fick Redväg ett tröstmål efter en tilltrasslad situation på en hörna, som mynnade ut i att Emilio Faundes skottade mot mål. Johan var på bollen, men den gick ändå i mål. 3-1 och Redväg vädrade blod, vilket gjorde att de stressade upp sig i spelet igen och jagade på varandra: ”Kom igen, 20 kvar!”

Oskar, lugnet personifierad, verkade inte påverkad av kaptensbindelns påstådda förbannelse, så när han i 81:a minuten bröt in från vänster och såg att Redvägs målvakt stod långt ut, drog han helt enkelt på ett skott. Bollen dök bakom målvakten, tog i undersidan av ribban och studsade distinkt ner bakom mållinjen. ”Där var matchen punkterad!” konstaterade Alex Ö nöjt.

Punkterad var den och Månstad kunde ro årets första seger iland. Segern smakade mycket sött i den varma vårkvällen när grabbarna radade upp sig för lagfoto.

Nästa match spelar vi lördag 26/5. Då spelar vi borta mot Grimsås kl. 15.00. Vi ses där!

Bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

18 maj 2018 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Soligt
Publik: 56
Domare: Magnus Johannesson

KoKoKoMarcus Magnusson
KoKoAlexander Öberg
KoMikael Gustafsson

Brännmärkta av: Emelie


Matchen sponsras av:

Christers Bilservice
B-A Larsson