Redvägs FK – Månstads IF

Seriepremiären borta mot Redväg startade målrikt.

Det tog inte lång tid för något av lagen att spräcka nollan. Redväg var först ut, redan i 4:e minuten. De la en djupledsboll i medvind över våra mittbackar, fram till en medspelare, som i sin tur passade in förbi Basse. Tobias Lundkvist fick öppet mål och kunde bredsida in 1-0. Kvitteringen kom dock redan i 6:e minuten. Lillstins, som varit axelskadad under försäsongen, passade på att utnyttja slarv i Redvägs backlinje. Kristian plockade upp, drev ner och satte 1-1 lågt i målvaktens vänstra hörn.

Tio minuter senare spelade Alexander kort till Lillstins, som drev ner till höger om straffområdet och långskottade in ledningsmålet 1-2 i bortre krysset. Redväg var inte sena på att kvittera. I 15:e klev Tobias Lundkvist åter fram med ett skott strax utanför straffområdet, som resulterade i 2-2. Trots denna målrika öppning blev det inga fler nätningar i första halvlek.

Inför andra halvlek kändes det bra, men Redväg bjöd på en rejäl kalldusch. De var nära att ta ledningen redan två minuter in i andra halvlek, efter ett inspel genom vår backlinje som studsade över Brors fot. Redvägsspelaren som kom fri, men nära inpå Basse. Han försökte chippa över honom och lyckades få bollen förbi, men Jocke Remstam rensade undan en meter innan mållinjen. Halvleken skulle emellertid inte hinna bli tio minuter gammal innan Redväg inte bara hade tagit ledningen, utan även utökat den. 3-2 kom i 49:e minuten genom en chipp över backlinjen. Ulf Törnqvist plockade upp den och skottade över huvudet på Basse. I 52:a minuten var det Johan Sjöman som vid bortre stolpen nickade ett inlägg i mål: 4-2.

”Det här blir tufft…” konstaterade Janne vid sidan av planen när vi plötsligt hade två mål upp. Det såg sedan ut som att vi skulle börja knappa in i 70:e minuten, på en hörna. Mackan Johansson la en lång boll mot Pontus, som nickade mot mål. Redvägs målvakt Tobias Andersson stod dock för en snygg enhandsräddning. Ny hörna och denna gång var det Lillstins som var framme. Han nickade, men bollen gick över målramen. Lillstins fick dock en ny chans, i 77:e minuten, på en frispark från Bror. Lillstins var högst på boll och kunde sätta kvitteringen 4-3. Chans till ett oavgjort slutresultat kom sedan med fem minuter kvar av matchen, på en hörna mot Pontus på bortre stolpen, men bollen gick över mål.

4-3 blev slutresultatet och vi kan konstatera att Redväg var vassare, på så vis att de bättre förvaltade sina målchanser. För året som kommer är målsättningen att jobba på försvarsspelet, och därigenom släppa in mindre mål – för framåt ramlar det ju in! På tal om det – du vet väl att du kan bli målsponsor? Tippa hur många mål MIF kommer att göra, respektive släppa in, under säsongen och stötta MIF med 5 kronor/gjort mål under säsongen. Tipstalonger kommer under början av veckan, så ta kontakt med närmsta MIF-spelare för att tippa!

På fredag är det dags för hemmapremiär! Kl. 18.30 tar vi emot Grimsås IF hemma i Parken. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.