Nära, men inte nära nog

Årets säsong går trögare än förra och inte heller mot Redväg ville motvinden släppa riktigt.

Skadorna fortsätter att förfölja oss. I bortamatchen mot Redväg bröt Michel fingret under uppvärmningen och han kunde således inte stå i mål som tänkt. Som tur är var Jocke med, så målvakt hade vi.

Man får vara tacksam för att vi slapp spela i det ösregn som kom lagom till att matchen var över, men det blåste något förbenat och den bildliga motvinden fortsätter. Inga poäng i denna match heller, trots att vi kom riktigt nära.

Redväg tog greppet om matchen genom att la ledningen med både 1- och 2- och 3-0 i första halvlek. Det första målet kom i 21 minuten. Redväg hade tilldömts frispark halvvägs in på vår planhalva. Pontus Persson la bollen mot mål och Jocke gick upp mot bollen. Det var dock tight med spelare som gick mot boll, så Jocke nådde inte riktigt hela vägen. Han var på bollen, men den damp ner vid stolpen och rullade snöpligt in i mål.

Spelet var jämnt men i 33:e minuten fick Redväg en hörna. Bollen las mot mål men gick ut mot straffområdeslinjen där Ulf Törnqvist drog till och smäckte upp bollen i nättaket. Ynka två minuter senare kom Redväg i kontring. Tobias Lundkvist skottade och Jocke räddade, men på returen chippade Lundkvist bollen över Jocke och in i målet. Månstad gjorde en del småmissar i försvaret i första och det stod dem dyrt.

Ett par minuter innan halvtidsvilan fick Månstad äntligen utdelning då Mackan J, efter en omställning från MIF, satte bollen lågt i mål. Av någon anledning såg jag givetvis inte målet (som den godhjärtade mor jag är skyller jag givetvis på min ytterst aktive son), men enligt Gurra var det han som stod för assisten – med en yttersida.

Andra halvlek var inte många minuter gammal då Mackan J nätade igen. Hussein kastade ett inkast till Öberg, han förlängde in i mitten till Mackan J som lyfte in bollen bakom Redvägs målvakt. Månstad fortsatte att jobba på framåt men istället för mål framåt fick Redväg straff i 76:e minuten. Straffskytten la bollen lågt, men Jocke slängde sig och räddade.

Månstad skapade flera chanser till kvittering, men några fler mål i matchen blev det inte. Vi skrapade istället ihop två gula kort, på två likartade situationer. I 83:e gick Hussein och Redvägs målvakt Willendrup Magnusson mot samma boll, WM var först på boll och Hussein halkade in i honom när han skulle stanna. Fem minuter senare blev målvakten mosad igen, denna gång av Anton som tappade balansen när han skulle stanna framför WM, som även denna gång var först på boll. ”Vi behöver träna på att stanna!” utbrast Wille och jag unisont på bänken…

I veckan har vi kört hårt med dubbla b-lagsmatcher och stoppteknik. Nästa a-lagsmatch har vi om en vecka, lördag 22/9 kl. 15.00. Då spelar vi borta mot Sjötofta, ett Sjötofta som förra helgen tog poäng mot serieledaren Grimsås. En tuff match väntar!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

8 september 2018 Kl. 14.00
Enevi

Väder: Blåsigt
Publik: 27
Domare: Magnus Johannesson

KoKoKoMarcus Johansson
KoKoJoakim Remstam
KoMikael Gustafsson

Brännmärkta av: Älgen och Emelie