MIF körde över ”den gul-svarta maskinen”

Är det något man lärt sig Av Pia Sundhage och Sveriges matcher i OS mot USA och Brasilien, så är det att rätt taktik och inställning ger resultat. Grimsås tränare hade inför bortamatchen mot Månstad skrivit att MIF skulle få "känna på den gul-svarta maskinen" men att det skulle bli en tuff match eftersom MIF är fysiskt starka. En tuff match blev det, och serieledande Grimsås klarade inte att målmässigt matcha MIF.

I sann Sundhage-anda var det en positiv Janne som peppade grabbarna inför matchen: ”Det finns ju inget roligare än att ta tre poäng mot ett lag som slåss om seriesegern!”. Mot Tvärred/Vegby, som också slåss om en serieseger, tog vi som bekant 1 poäng. På bortaplan i våras blev det stryk mot Grimsås men skulle vi mäkta med att ta revansch och 3 poäng?

Anteckningsblocket är fullklottrat med bra anfall, från både Månstads och Grimsås sida. Efter två minuter la Ivarsson en snygg yttersida ut till Mackan J, men ingen utdelning. Grimsås spelade sedan in genom vår backlinje till en fri spelare, men Basse var först på boll och avvärjde situationen. Marcus M fick en höjdboll i djupet men studsen var för hög och Grimsås målvakt kunde plocka bollen. Grimsås satte inledande hög press på oss, men MIF-grabbarna slet, kämpade och spelade som Grimsås hade befarat – tufft och hårt.

MIF försvarar sig

I matchminut 24 hittade ett inlägg från vänsterkanten in till en fri grimsåsspelare vid bortre delen av vårt mål. Han fick nickade mot mål men bollen gick utanför. Det blev istället MIF som tog ledningen. Basse la insparken efter utanförnicken, Gurra förlängde till Michel som la bollen ner mot Grimsås backlinje. Mackan J tog bollen och la den i djupet till Mange på högerkanten. Han drev ner och passade in till Daniel J som löpte in fri vid bortre stolpen och slog in bollen med klockspelet. 1-0 till MIF!

Daniel J var inblandad även i nästa mål, då han la en crossboll i djupet till Mange, som löpte ifrån sin back och skottade in 2-0 i 30:e minuten. Som tidigare nämnt skapade såväl Grimsås som Månstad mycket framåt men spetsen i avsluten saknades för de rödklädda. I 37:e minuten tog en nick i ribban. Spelare gick på returen och i gröten av spelare var det Basse som plockade till sig bollen.

I andra halvlek, minut 50, var en grimsåsspelare snabbt framme och nickade mot mål, men denna gång gick nicken över. Tre minuter senare var det MIF:s tur. På en frispark från Alexander C nickade Daniel J i ribban. I 55:e minuten slog Mange en frispark, en bit in på offensiv planhalva, och Grimsås målvakt Emil Stenberg fick dra till med en TV-räddning. I 61:a minuten spelade David in till Marcus M, som slängde ut benet och fick träff, men målvakten räddade på nytt. Grimsås försökte sätta press men Månstad fortsatte med samma fina spel som i första: rappa i anfallet och tuffa i försvaret. Det hjälpte inte att Grimsås gick ner på trebackslinje; matchbilden ändrades inte.

I 67:e minuten utnyttjade Mange ett felspel i Grimsås backlinje. Ha snodde bollen, löpte ner och skottade säkert in 3-0. I 69:e minuten fick Grimsås en frispark strax utanför vårt straffområde. Skottet gick på mål men Basse sträckte ut och räddade- ”Vilken match han gör!” jublade Janne på bänken. Räddningen ser du här:

 

Janne är lycklig över vinstenPå tilläggstid fick så Grimsås en straff vilket gav ett föga tröstande mål till våra gäster. Basse var på bollen som skottades av Emil Karlsson, men bollen gick i mål och därmed var slutresultatet 3-1 satt. Summa summarum är rubriken på detta referat bara delvis rättvisande. Spelmässigt körde vi inte över Grimsås, men fysiskt och taktiskt gjorde vi det, vilket gav det målmässiga övertaget och segern. På tisdag, 23/8 kl. 18.30, spelar vi en viktig match borta mot Redväg. I en haltande tabell ligger de 3 poäng bakom oss och en lika bra insats som mot Grimsås krävs för att hålla dem bakom oss. Vi ses på tisdag!

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.