Mellanmjölk i Parken

Hemmamatch igen och denna gång var det Kindaholm som stod för motståndet.

Samling inför matchen, den traditionsenliga genomgången och kaffekannan som går från full till tom på ett par minuter. Mellanmjölken i kaffet tycktes dock spilla ut över plan och matchbilden mellan Månstad och Kindaholm.

Efter en trög inledning på säsongen har Månstad påbörjat klättringen uppåt i tabellen. Kindaholm hade inför matchen en poäng mer än oss, så en vinst var det enda i siktet. Efter urladdningen mot Tvärred/Vegby hade vi hoppats på samma j*vlar anamma på plan, men det blev mellanmjölk av hela matchen.

Mina anteckningar från matchen är inte speciellt omfattande, för farliga målchanser var det tunt om. Månstad hade svårt att själva hålla uppe matchtempot och föll in ett ganska långsamt spel. De höll bollen inom laget, men ofta mynnade anfallen inte ut i målchanser. Kindaholm inledde mycket passivt och hade inte mycket boll i första halvlek. Efter ett litet makligt tempo blixtrade det plötsligt till i matchens 39:e minut. Mange tog ett snabbt inkast till Ivarsson. Han spelade in till Nisse som skottade in 1-0.

Alexander gratuleras av Michel Alexander har gjort mål

Daniel Magnusson var äntligen tillbaka på plan, efter att ha hållits tillbaka efter en knäskada. Tyvärr fick han gå av i slutet på första på grund av en känning i framlåret och vår nye spelare Jonatan kom in. Då hade vi plötsligt tre magnusson-bröder på bänken på grund av skador (Marcus känningar i baksida lår och Pontus en fotskada). Med nästansläktingarna Basse och Gripen bredvid på bänken saknades bara lite tårta för en riktig släktkalaskänsla.

I halvlek manade Janne på att grabbarna skulle rulla mer boll och försöka få upp tempot, men någon direkt förändring i andra halvlek blev det inte. Målsugne Nisse var dock framme igen, i matchminut 49. Han fick en boll i djupet, löpte ifrån mittbacken och kunde med ett lågt skott sätta 2-0. Strax efter började Daniel M bli lite rastlös på bänken, så när han gick för att hämta en matchboll som skottats ut bland träden passade han på att plocka en blombukett, så alla på bänken kunde få varsin skogsstjärna.

Daniels blombukett

Kanske får vi nu bilden av att matchen var totalt målchansfattig, och det är en väl snål matchbild. Exempelvis fick vi frispark en bit in på Kindaholms planhalva och när Mange klev fram började Johan, för närvarande knäskadad, mässa ”filma, filma!” så det gjorde jag! Har du ljud på så observera ”Där ja, den sitter!”:

 

Mot slutet av matchen fick Kindaholm stundtals till lite fart i anfallet i ett försök att reducera, men Månstads vinst var egentligen aldrig hotad. Så trots att vi inte fick till spelet som vil ville blev det tre poäng och vi klättrade därmed om både Kindaholm och Ljungsarp i tabellen. På fredag, 3/6 kl. 19.00, spelar vi borta mot Sjötofta. Då satsar vi på tre nya poäng och på att klättra förbi Länghem i tabellen. Vi ses där!

Michel i kamp om bollen Mange nickar

Domaren blåser frispark Läktaren

Kamp när Kindaholm har frispark Publik

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.