Med solen i ögonen och cement i benen

Efter urladdningen mot Grimsås var det tunga ben mot Redväg.

Det var soligt och gott när vi parkerade vid Dalums IP för att möta Redväg. Att kossorna gick och betade i hagen på andra sidan grusvägen, från planen sett, gjorde ju nästan att en verkligt hemtrevlig känsla infann sig.

Månstad inledde matchen bra och satte efter 19 minuter 0-1. En hörna av Mackan J förlängdes på nick av Nisse ner till Ivarsson, som tog in bollen och la den mot mål. Bollen tog i ribban och bytte riktning ut till Mackan J, som tog ner och satte bollen i nät. Lyckan blev dock kortvarig. Redan i minut 22 fick Redväg ett snöpligt kvitteringsmål. En snabb omställning och boll i djupet: Johan rusade ut, men redvägsspelaren Johan Sjöman var först fram till bollen och kunde sätta den på backen in i mål. Vi skapade vidare mycket framåt under halvleken, dock enbart med en lång rad hörnor som resultat.

Andra halvlek började avslaget. Värmen verkade ta ut sin rätt på två avvaktande lag och kossorna hade gav upp intresset och vandrade iväg för att checka läget i någon annan del av hagen. I minut 60 sa det dock plötsligt smack och Johnny Bengtsson hade tagit vara på ett snabbt inspel och satt 2-1 till Redväg. Efter sitt mål fick Redväg energi och fart i sitt spel, medan vi kom långt ifrån i försvarsspelet och hade svårt att få ordning på passningsspelet framåt. Det började se tungt ut för MIF. Daniel J fick kliva ut i andra med smärta i vaden och konstaterade att det var som att springa ”med cementklumpar i benen”.

MIF fortsatte att slita men det verkade som att Redväg skulle ta hem matchen. De skapade några vassa lägen men fick inte in bollen i mål. Med tio minuter kvar av matchen gick vi ner på trebackslinje och fick äntligen till tryck mot redvägsmålet. I matchens 90:e minut fick MIF hörna. Bollen hittade ner till Marcus M som tog ner bollen, kollade upp och placerade in 2-2 mellan väggen av spelare framför mål. Jubel utbröt bland de gulklädda på plan och på bänken. Trots att lagen haft en halvlek var så var den spontana känslan att Månstad hade vunnit en poäng och Redväg förlorat två när domaren strax efter MIF:s mål blåste av matchen.

På måndag, 29 augusti, kl. 18.15 väntar tufft motstånd hemma i Månstaparken. Då kommer Tvärred/Vegby på besök, antagligen sugna på vinst efter det oavgjorda resultatet mot oss i våras. Tvärred/Vegby slåss som bekant om seriesegern men det är ju just mot de lagen vi brukar spela som bäst. Med förhoppning om en riktig krigarmatch på måndag – vi ses då!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.