Målfest i Parken

Molnen sprack upp lagom till uppvärmningen där ett taggat MIF satte fart.

Sjötofta har haft en tung säsong och bortamötet mot MIF var inget undantag. Det tog bara fyra minuter för Månstad att spräcka nollan. På en träning i veckan hade Gurra tydligen pikat Ivarsson om att han inte gör nickmål speciellt ofta och Ivarsson var inte sen att motbevisa honom. På en hörna av Nisse nickade Ivar distinkt bollen mot främre stolpen. Stolphållaren försökte nicka bort bollen, men nådde bara tillräckligt för att toucha den innan den gick i nät. 1-0 och fler mål skulle det komma att bli. Månstad hade bra fart i spelet i inledningen och Sjötofta hade svårt att komma upp i banan och skapa chanser. De fick dock frispark i 11:e minuten, på högerkanten någon meter utanför vårt straffområde. Bollen las mot mål med en lurig skruv som Basse räddade men fick släppa retur på. Det blev dock inget avslut som resultat av returen.

Efter dryga kvarten in i halvleken tappade vi lite fart och slarvade i spelet, vilket gjorde att Sjötofta kunde komma upp i banan och skapa avslut. Anfallen slutade emellertid enbart i skott ganska långt utifrån och kvitteringsmålet var därför inte nära. Månstad var vassare i sina anfall vilket gav resultat. I 19:e minuten bröt Mange ett uppspel så att Nisse fick bollen i djupet. En försvarare kom efter och målvakten rusade ut, men Nisse var först på bollen och satte den på backen in i mål. I 26:e minuten var det Manges tur att näta. Ivarsson la bollen i djupet till Mange som petade förbi sin försvarare, ryckte fram och smällde in 3-0.

Knappt tio minuter senare var det dags för Mange igen. Denna gång var det David som spelade fram Mange i djupet. Sen sa det bara smack och MIF hade 4-0. Två minuter senare blev det 5-0. Nisse la ett inlägg som rensades bort. Bollen kom då till Mackan J som skottade in bollen vid bortre stolpen.

Med några minuter kvar av första halvlek fick Michel kliva av med smärta i ljumskarna. Ivarsson klev ner på mittbacken, David gick ner från anfall till innermittfält, Nisse flyttade in från kanten till anfallet och Gripen kom in på önskepositionen höger yttermittfält. I andra halvlek fick sedan David kliva av med en känning i baklåret och Marcus M klev in, trots känningar i vaden redan på uppvärmningen. Han bytte senare i halvleken med Andreas Carlsson som var siste man ut från bänken. Sen var det slut på avbytare och spelare med krampkänning och förkylning fick vackert härda ut på plan. Det blev föga oväntat inte samma effektivitet i andra halvlek, men några mål blev det ändå. I 67:e minuten hade Mange lagt en hörna som Alexander Carlsson snyggt smackade in på volley:

 

Mange var heller inte nöjd med två mål utan satte 7-0 i 89:e minuten, efter att ha blivit framspelad av Daniel J. Sen tog det inte många sekunder innan Sjötofta fick in en reducering. Också i 89:e minuten tog Lars Bergman emot bollen strax utanför vår straffområdeslinje och han satte 7-1 lågt i mål.

I och med vinsten tog Månstad tre viktiga poäng. Säsongen närmar sig sitt slut och med siktet inställt på att sluta på den övre halvan av tabellen krävs att vi fortsätter plocka poäng. Nästa match spelas söndag 18 september kl. 15.00 i Ljungsarp. En så kallad 6-poängsmatch då Ljungsarp i skrivande stund ligger 2 poäng efter MIF, med en match mindre spelad. Vi ses på söndag!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.