Livet som småbarnsförälder

Ibland frågar jag mig hur mycket av mina referat som verkligen är referat, men egentligen kanske det inte spelar så stor roll om merparten av texten handlar om annat än just händelser på plan. Det ni förhoppningsvis känner när ni läser, är känslan av hur det är att vara där, på plats.

Sedan jag blev mamma har det blivit allt svårare att hänga med i själva matchen så det här referatet blir verkligen ett referat utifrån hur en småbarnsförälder ser – eller snarare inte ser – matchen.

Det började egentligen flera dagar innan matchen. Min käre son hade på något vänster smittat mig med den fruktade mansförkylningen. Eftersom jag därav saknade röst valde jag att sms:a domaren och välkomna honom till Parken, istället för det sedvanliga samtalet. Jag fick till svar att han också var förkyld, så pass att jag dagen innan match fick ett nytt sms, där domaren skrev att han inte skulle kunna komma men att de som tur var hittat en ersättare. Eftersom jag hade fått rösten tillbaka och barnet var nöjt inne i en lek passade jag på att genast ringa den nyinkallade domaren, utan en tanke på att alla andra människor kanske inte varit vakna i X antal timmar. Resultat: en förvirrad och något irriterad nyväckt domare kallades till matchen. Tack för att du ställde upp med kort varsel och dömde matchen Wlliam, trots att du egentligen skulle rest bort. Och ursäkta att jag väckte dig…

Äntligen matchdag! Satte barnet i sandlådan så jag kunde vara med och lyssna på samlingen. Älgen sprang sedan runt och löste allt medan jag fokuserade på att göda barnet (och mig själv så klart). När vi samlades i omklädningsrummet mutades det med ”traktor” på telefonen medan Marcus M peppade igång laget.

Sexdrega/Lockryd fick tyvärr en riktigt bekväm start, med 0-1 av Kasper Blom redan i 2.a minuten. Själv såg jag inte målet eftersom jag hade fokus på att valla barnet till avbytarbåset, istället för in på plan. Med sitt tidiga mål fick Sexdrega/Lockryd ett bekvämt utgångsläge och de kunde lugnt fokusera på sitt spel.

Det var mest Sexdrega/Lockryd till en början och MIF hade svårt att hitta rätt i sina positioner. i 14.e minuten gjorde Max Glans 0-2 för Sexdrega/Lockryd, men då var Lucas och jag i slänten och hämtade en boll, så det här målet såg jag inte heller.

Inte långt senare fick Johans pappa ta över barnvaktandet ett tag medan jag stack ner i omklädningsrummet i ett desperat försök att leta upp resorb. Johan hade nämligen råkat somna i solen inför matchen och skaffat sig dels en inte alltför angenäm shortsbränna, dels vattenbrist. Någon resorb stod dock inte att finna och när jag kom tillbaka till båset var mina anteckningar blöta av jordgubbsfestis. Tack Marie Vestergaard för att du lärde Lucas stampa på paketet när det är slut (läs: hälften kvar). Nåja, anteckningarna luktade i alla fall gott och så värst mycket hade jag ju i ärlighetens namn inte skrivit.

0-3 målet kom i minut 25. Bollen gick som en flipperkula framför mål och Kasper Blom kunde slutligen näta bakom en chanslös Johan. Sen kom även 0-4 precis innan halvtidsvilan, av Julius Halldén, men då hade jag fullt upp att få den trotsiga snart 3-åringen att sluta hälla ut allt vatten ur vattenflaskorna vid båset, så jag såg inte detta mål heller.

Pausvila, ny traktor-muta och taktik i omklädningsrummet. Vad har fungerat? Vad kan vi förändra? Nu kör vi bara gubbar och vinner andra halvlek.

Spelet blev betydligt bättre i andra och utdelningen kom i minut 68, då Jonatan satte 1-4. Just då var jag i sandlådan och hämtade Lucas traktor, så tyvärr missade jag även detta mål. Jag fick höra efteråt att det var ett inkast där bollen skarvades vidare till Jonatan som satte bollen mellan benen på Sexdrega/Lockryds målvakt och in i mål. Glädjen över målet blev dock kortvarig då Sexdrega/Lockryd satte 1-5 minuten efter, genom Kasper Blom, som ett resultat av en snabb omställning. Därmed var det slut på målen för den här matchen, för även om fler chanser fanns för båda lag så stod sig 1-5 matchen ut.

Vi glömmer första halvlek och tar med oss andra halvlek från denna match till torsdagens möte med Ljungsarp. Det är sista matchen innan vi går på ett par veckors sommarvila. 19.00 hemma i Parken, torsdag 4/7, kör vi. Ses där!

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

28 juni 2019 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Sol
Publik: 50
Domare: William Hagström

KoKoKoMikael Gustafsson
KoKoJonatan Almgren
KoJesper Ekstener

Brännmärkta av: Miche


Matchen sponsras av:

Gunilla & Lars-Åke Svensson, Furubackens fårfarm

Minut-för-minut