Kör bara kör!

Förra helgen spelade Sandhem hemma mot Högvad. Då drog Högvad längsta strået, när de tog hem segern med 3-4. När Sandhem så kom till Månstadparken i söndags var seger ett måste för dem, för att ha fortsatt chans på en plats i femman.

För Månstad var målsättningen också klar; att ha kul och njuta av att spela kvalmatch hemma i Parken, inför en publik på 200. ”Vi ska gå ut och göra vårt bästa.” peppade Daniel när vi samlades i ringen nere i omklädningsrummet. ”Oavsett hur det går ska vi känna att vi gjorde vårt bästa. Då kan vi vara nöjda.”

Det var alltså all in som gällde för Sandhem och direkt från start visade de att seger var det enda som fanns på kartan. ”Det här blir jobbigt…” konstaterade Janne efter knappa 10 minuter gångna på matchklockan. Då hade Sandhem satt hög fart från start och Månstad fick inget lugn att ta tag i bollen utan slog mest undan och jagade i försvar.

Efter närmre 20 minuter började Månstad få till några fina spelsekvenser, men med ett högt tempo på en ganska mjuk plan gnagde det i bakhuvudet att vi kanske inte skulle komma att orka matchen ut. Sandhem var starka och hade redan haft en träff i målramen. Kanske, kanske skulle Månstad kunna hålla emot, men det var tydligt från start att Sandhem var storleken för stora för oss. I 23:e minuten träffade Sandhem målramen igen, men denna gång gick bollen ut till Olof Hartelius, som satte 0-1. Fem minuter senare kom 0-2, då Magnus Blaschke distinkt nickade bollen i nät på hörna.

Pepp i halvtidsvilan och lite justeringar i uppställningen, så var det på’t igen. Sandhem satte dock 0-3 tio minuter in i andra halvlek, genom Alexander Henningsson. Strax efter blev deras målvakt Andreas Andersson skadad i en närkamp och Mathias Davidsson fick dra på sig målvaktsstället. Inte ens där visade Sandhem på någon svaghet, då Davidsson visade sig vara en målvakt tidigare förklädd som utespelare.

I 64:e minuten satte sedan Jonas Karlsson 0-4 till Sandhem och matchen var klar. Månstad vek dock inte ner sig utan spelade upp sig. Den sista spetsen saknades dock och blev det lilla som gjorde att det inte blev något mål denna match. Trots att det var trötta spelare i båda lag när klockan tickade upp mot 90 minuter höll det höga tempot matchen ut.

Trots förlusten tror vi oss ha bjudit publiken på en bra kvalmatch, där MIF-grabbarna kämpade varje minut. Och precis som Daniel hade förutspått var grabbarna nöjda efter matchen. Det är aldrig roligt att förlora, men vi gjorde så gott vi kunde. Det räckte inte hela vägen i denna match, men nu siktar vi istället in oss på söndagens bortamatch mot Högvad. 22 oktober klockan 14.00 är det som gäller. Kör bara kör!

Bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

15 oktober 2017 Kl. 14.00
Månstaparken

Väder: Fint höstväder
Publik: 200
Domare: Samuel Grahn, Bengt Stadig, Elias Filhage

KoKoKoJohan Andersson
KoKoMarcus Magnusson
KoAlexander Öberg

Brännmärkta av: Janne

Minut-för-minut