Janne (typ) 50 år

I lördags fyllde Janne enligt egen utsago 50 år (+5) och i present önskade han sig tre poäng i bortamatchen mot Dannike.

Det började lovande, med 0-1 till MIF i matchens 12:e minut. Det började med att Mange la bollen i djupet till Nisse. Backen var dock först på boll och spelade hem till sin målvakt, som la upp bollen mot mitten. Där plockade David upp den, noterade att målvakten stod långt ut och drog på ett långskott. Målvakten backade och försökte i steget fånga bollen, men tappade både balans och boll och så hade MIF skaffat sig en 0-1-ledning. Spelet var helt ok, men det låg stress över såväl anfallet som försvarsspelet.

I matchens 18:e minut spelade en dannikespelare in till en annan, som stod fri vid bortre stolpen. Samtidigt som han la bollen i nät blåste dock domaren av för offside. Två minuter senare fick Dannike frispark ute vid hörnflaggan. Bollen las mot bortre stolpen där en dannikespelare nickade mot mål. Basse var dock snabbt där och föste undan bollen.

Det var lite av marginalernas match när det gäller flera av matchens mål. Månstads förstamål måste med dannikeglasögon ha upplevts som snöpligt då målvakten nästan fick tag i bollen innan den smet över mållinjen och samma känsla spred sig bland MIF:arna efter Dannikes kvittering till 1-1, i minut 30. Inte för att underminera Jonathan Stombergs skott, men Basse stod rätt placerad och hade sannolikt plockat ner bollen, om skottet inte hade tagit i Ivarssons rygg och bollen ändrat riktning med någon decimeter för att smita precis förbi Basses handskar.

Andra halvlek började med en tung uppförsbacke då Andreas Andersen relativt ostört fick nicka in 2-1 på ett inspel i 48:e minuten. Sedan gick det knappt nio minuter innan det skulle bli än kämpigare. I första halvlek hade Mange fått ett gult kort efter att ha stoppat en kontring av Dannike och i 57:e minuten fick han sitt andra gula. Mange hade gått på boll i djupet, petat sig förbi sin back och fått bollen lite långt ifrån sig. Både han och målvakten fullföljde mot boll och det var Mange som drog kortaste strået då han kom sist in i situationen. Med det andra gula följde givet ett rött (vad vi vet är det bara Micke C i MIF:s historia som fått två gula i en match utan att få rött). Något oväntat blev dock Manges utvisning en positiv vändpunkt i matchen för MIF. Underläge både vad gäller mål och spelarantal gjorde att de tände till och slet hårdare. Tyvärr kom dock ytterligare ett snöpligt mål i baken för MIF. I 62:a minuten nyttjade Andreas Malmsten en miss i kommunikationen mellan Basse och backlinjen och han skottade. Bollen tog i ribban och studsade ner i gräset. Basse plockade bollen men domaren dömde den som inne och Dannike hade 3-1. Nisse gick strax efter ut och Gripen kom in i anfallet.

I 67:e minuten blev David fälld i straffområdet. Daniel J tog hand om straffen och satte säkert reduceringen 3-2. Bror gick sedan ut en vända för vila och Adam kom in. Marcus M klev av med känning i ljumsken och Wille klev in. Med några minuter kvar av matchen klev Gurra av och Bror gick in på nytt. Trots lite rull på spelare och ett kämpande MIF kom vi aldrig riktigt nära kvitteringen. Istället satte Dannikes Andreas Oskarsson 4-2 med fyra minuter kvar av matchen.

Det blev med andra ord ingen seger i present till Janne, men efter matchen blev det ändå sång i bortalagets omklädningsrum. Även om det inte blev någon segersång så var det ändå glada grabbar som stämde upp i ett ”Ja må han leva” i alla möjliga okoordinerade stämmor.

Säsongens sista match spelas på söndag 2/10 kl. 15.00. Då tar vi emot Svenljunga hemma i Parken. Seger krävs för att hålla Länghem bakom oss och för chans att klättra förbi Ljungsarp och Kindaholm. Vi ses på söndag!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.