”Jag orkar inte”

Bortamatch mot Ljungsarp och chans att ta hem årets första seger för MIF och årets andra för Ljungsarp.

I seriepremiären mot Länghem hittade Månstad inte riktigt rätt i sitt spel och man kan väl inte heller påstå att Månstad började övertygande borta mot Ljungsarp. ”Oj, vad rörigt vi spelar” grymtade Janne från det tekniska området medan han kliade sig på hakan och begrundade spelet. Trots den dåliga starten var det just MIF som tog ledningen. I 9:e minuten drev Mackan J in mot mål och  smackade dit 0-1 från ingenstans. Jannes bekymrade uttryck byttes mot jubel och han hötte med näven när han konstaterade att ”Det räcker med ett anfall!”. Det gjorde det dock inte. Det tog nämligen bara två minuter innan Ljungsarp hade kvitterat, genom ett lågt, välplacerat skott av Tim Edgren.

Månstadspelarna manade på varandra att höja sig och de började skapa mer framåt, även om det var Ljungsarp som spelmässigt hade övertaget. Med fem minuter kvar av halvleken resulterade en hörna och trassel framför målet att (MIF-delen av) publiken jublade ”JA!”, bara för att sekunden senare besviket se bollen gå utanför mål.

I andra fick Månstad lite mer ordning framåt, men det stämde ändå inte riktigt. Janne gjorde byten och försökte få ordning på laget men aldrig blev det helt bra. Pontus, som äntligen är tillbaka på plan, flyttades från anfall till backlinjen och tillbaka till anfallet igen.

I minut 79 blev Tim Edgren tvåmålsskytt när han satte 2-1 genom en liggande cykelspark. Månstad kämpade i metaforisk motvind och med fem minuter kvar av matchen fick Pontus kasta in handduken. Efter att ha blivit fälld tog han tillfället i akt och blev liggande en kort stund. ”Helt slut! Jag orkar inte!” skrattade han och muttrade sedan något om ”bara en träning.” innan han fick pusta på avbytarbänken.

Ljungsarp vann rättvist matchen med 2-1 och vi laddar om. Imorgon, fredag 4/5 kl. 19.00, är det match i Parken igen, när Tranemo, som har en vunnen och en oavgjord match i bagaget, kommer på besök. Inför matchen är frågorna många: Kommer MIF få ordning på spelet och ta årets första seger? Kommer Pontus att spela i anfallet eller i backlinjen? Och kanske viktigast av allt: Kommer det att säljas våfflor??!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.