Höstpremiär

Efter att ha haft ett ovanligt långt uppehåll under sommaren så var det äntligen dags för Höstpremiär. Och det skedde precis som förra året med match mot Länghem i Länghem. […]

Efter att ha haft ett ovanligt långt uppehåll under sommaren så var det äntligen dags för Höstpremiär. Och det skedde precis som förra året med match mot Länghem i Länghem.

Länghem har startat årets säsong väldigt bra med 4 raka vinster där dom kommer med en 5-1 seger mot Rångedala i bagaget.
Vi har varit igång i ca 2 veckor med träningar där det varit varierat antal personer på träningarna.
Vi hade några borta inför matchen och hade därför möjligheten att ha med 3 st 15 åringar i truppen. Dessa var Hugo Vestergaard, Theo Haglund och Jacob Björendahl.

Vi pratade inför matchen om att jobba mycket i defensiva och satsa på att ta tillvara på våra fasta situationer.
Det dröjer inte länge innan Länghem rinner igenom och gör 1-0 (minut 7). Länghem skapade väldigt mycket chanser under första halvlek och det gav resultat i att dom fick en straff i den 33e minuten och den gör dom inget misstag på utan det står 2-0.
Efter Länghems 2-0 börjar vi flytta upp våra positioner en aning och börjar pressa tillbaka dom lite. Och det skall ge utdelning då vi stressar fram ett misstag från Länghems målvakt och Marcus Johansson kan göra 2-1 i minut 44. Vilket är väldigt psykologist. Detta pratade vi om i Paus att ta med oss ut i andra.

Det psykologiska målet vi gjorde i slutet av första fick vi inte ha med oss länge in i andra. För i minut 47 gör Länghem ett tveksamt offside mål fram till 3-1 och uppförsbacken börjar bli lång mot ett  Länghem som är väldigt spelskickliga och har väldigt mycket boll inom laget. I minut 61 gör Länghem 4-1 och jag hann tänka att nu kommer vi inte orka.
Men killarna sliter och kämpar ända fram till domaren blåser av matchen.
Krogh gör en fantastisk match emellan stolparna och räddar oss flera gånger från att siffrorna skulle bli större.

Vi tar med oss att vi kämpar å sliter i 90 minuter och även om resultatet blev 4-1 var det ingen som gav upp.

 

Nu ser vi framemot att få spela i Månstaparken igen. Och det gör vi Måndag den 30/8 då Hössna/timmele kommer på besök. Matchstart 18.15 och jag hoppas ni kommer och hejjar fram oss till en viktig seger

Daniel Johansson, tränare

Av: Daniel Johansson

Tränare

21 augusti 2021 Kl. 15.00
Ingsvallen

Väder: Sol
Publik: 85
Domare: Mohammad Mirzai

KoKoKoChristoffer Karlsson Krogh
KoKoDaniel Magnusson
KoMikael Gustafsson

Brännmärkta av: Daniel J

Minut-för-minut