Hemmapremiär! Månstads IF – Grimsås IF

Äntligen hemmapremiär! Dessutom ett derby mot Grimsås, som skulle bli rikt på chanser, men fattigt på MIF-mål.

Matchen startade jämnt och den första farliga målchansen kom först efter drygt tjugo minuter, signerad GIF. Grimsås spelade in bakom och utmed vår backlinje. Emil Andersson löpte in mellan våra mittbackar och fick foten på bollen. Han fick dock inte ordentlig träff och bollen smet utanför stolpen. Minuten senare var det Månstads tur, då en hörna från Mackan Johansson hittade Ivarssons skalle. GIF:s målvakt Emil Stenberg såg ut att ha ordning på den, men ändå var bollen på väg att glida ur hans händer. Nytt försök efter ytterligare en minut. Johansson dribblade av en gubbe utanför straffområdet och spelade ut till Magnus, vars skott gick utanför. Första målet i matchen stod istället Grimsås för, efter 27 minuter. En boll på djupet hittade Emil Anderssons fötter. Han skottade, men Johan räddade snyggt med fötterna. Returen plockades dock upp av Henrik Haugeröd, som kom med fart och skottade in 0-1.

I halvlek manade Janne på killarna att rulla mer boll, vilket vi lyckats bra med från och till under första halvlek. Från i år försöker vi ju få till ett annat spelsystem än tidigare; mer passa runt, hålla i boll och värdera lägen, än den annars klassiska ”Långa bollar på Bengt”. När det väl stämde gick anfallet som en smörkniv genom det för dagen rödklädda GIF-laget. Janne ville också se att månstagrabbarna gick hårdare på boll framför mål.

Det tog tio minuter in i andra halvlek för Månstad att kvittera. I 55:e minuten la Pontus bollen ut till Alexander, som drog till med ett inlägg. Bollen gled ner i bortre ytan, till Gurra som satte 1-1. Det kändes som att vi fick till ett bra spel och att även ledningsmålet skulle komma, trots några missade lägen, men så blev det inte. Grimsås skapade också framåt, och de var bättre än vi på att förvalta sina lägen.1-2 kom i 77:e minuten, på ett inspel i straffområdet till Richard Lundgren, som smackade in ledningsmålet bakom en chanslös Johan. Kvitteringen kunde kommit minuten senare. Vi fick frispark vid mittlinjen, på egen planhalva. Bror la in mot straffområdet och Ivarsson nickskarvade vidare. Efter några turer mellan röda och gula spelare hittade bollen ut till Ivarsson igen, som gick på skott. Bollen tog på en grimsåsspelare och därefter i stolpen. Ingen högg på returen och GIF:s Emil Stenberg kunde plocka upp bollen. Med fem minuter kvar av matchen tog Magnus hand om en frispark, där Stenberg fick sträcka ut och rädda bollen över ribban.

1-2 blev slutresultat och vi kan konstatera att Månstad skapade många chanser i matchen, men att det tyvärr blev mellanmjölk av de flesta. Det där sista, vassa, saknades i chanserna. Grimsås var hetare på bollen, vilket gav dem segern.

På torsdag 30 april kl. 18.45 spelar vi borta mot Dalsjöfors GoIF på Gårdavallen. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

24 april 2015 Kl. 18.30
Månstaparken

Väder: Helt okej, men lite varmare hade varit gött
Publik: 62
Domare: Ove Ivarsson

KoKoKoMarcus Johansson
KoKoPontus Magnusson
KoMarcus Magnusson

Brännmärkta av: Janne

Minut-för-minut