Hemmamatch på bortaplan

Eftersom gräset i Parken inte var riktigt redo än tog vi emot Hössna/Timmele "hemma" på konstgräset på Dalshov.

Hössna/Timmele tog inledningsvis initiativet i matchen, men halvvägs in i första halvlek fick de en man utvisad och straff dömd mot sig, när deras Alexander Josefsson drog ner Alen i straffområdet. Gurra förvaltade straffen och satte bollen i nät högt till vänster, ”som om han inte gjort annat förut” enligt Alex Öberg, som på grund av skada följde matchen från läktaren.

11 MIF:are mot 10 Hössna/Timmelespelare gjorde att MIF tog över i matchen men de fick inte helt till sitt spel, utan stördes av de rödkläddas fysiska närkampsspel.

I andra halvlek inledde Hössna/Timmele starkt. I Minut 50 skapade de ett läge att kvittera, men bollen träffade utsidan av stolpen. Även MIF träffade virket, när Alens skott 2 minuter senare tog insida stolpe -ut.

MIF jobbade sig in i halvleken och avslutade starkt. Ny målchans när Rickard vann duell mot ytterback och avslutade, dock strax utanför mål.

Det såg ut som att MIF:s ledning skulle hålla matchen ut, men på stopptid rann Hössna/Timmele igenom vårt försvar, Krogh kom ut men tog tyvärr både boll och spelare. Straff till Hössna/Timmele och Gustav Isaksson sköt bollen ribba in bakom Krogh. 1-1 och två minuter senare var matchen över.

Trots känslan av att vi snarare förlorade 2 poäng än vann 1, får vi fokusera på att vi nu kommit igång med att plocka poäng. Nästa match spelar vi borta mot Grimsås. Fredag 6 maj kl. 19.00 är det som gäller. Vi ses där!

P.S. Du har fortfarande chansen att bli målsponsor – gissa antal mål vi gör denna säsong, med chans att vinna pris, och sponsra oss med ynka 10 kr per mål vi gör denna säsong. Kontakta närmste spelare eller MIF på Facebook.

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.