Härli’ bôll när Månstad besegrade Dannike

Efter att ha sett Månstads träningsmatch mot Sandhult skall jag väl inte påstå att förväntningarna inför kvällens match var skyhöga. Planen var att kika en halvlek och sedan dra hem. Men det fick jag snabbt äta upp.

Jag möts av ett taggat lag där man kunde känna lagandan och de positiva kommentarerna flödade mellan spelarna. Och det tog inte lång tid innan det även visade sig även på plan. I 11:e minuten blir  Magnus Finstad framspelad av Marcus Johansson och Månstad får sitt första mål, välförtjänt.

Månstad taggar till ännu en level och spelet är riktigt vackert (om man kan beskriva fotbollsspel som vackert). MIF håller igång ett snyggt spel och i 23:e minuten lägger Finstad en snygg hörna som Daniel Johansson bombar rakt emot mål men missar, tyvärr. Men det dröjer bara två minuter till innan Marcus Johansson dribblar bort målvakten och sätter Månstads andra mål. Detta gör förmodligen Markus lite väl taggad och bara minuterna efter detta åker han på kvällens första gula kort. Jannes kommentar: onödigt.

I 30:e minuten sker första bytet och ett av Månstads nyförvärv Henrik Persson kommer in på plan eftersom lagkapten Marcus Magnusson glömt sina värmebyxor hemma. Henrik är en fröjd att titta på (hans spel också…) och det syns tydligt att han har koll på både mot- och medspelare.

Snabbt därefter blir Daniel träffad av en stenhård frispark och Andreas Carlsson blir inbytt. Det händer mycket på planen och Mikael Gustafsson skjuter ett stenhårt skott som tyvärr går över målet och kommentaren på den blev: nästa gång sitter den.

Någonstans här får vi även se en stenhård nick från Erik Bronald, som även den går över. Janne får nog be spelarna kika över siktet inför nästa match.

Månstads spel är kanonbra men så blir Jakob Rönn, ännu ett nyförvärv, fälld precis utanför straffområdet och två gula kort delas ut till både Dannikes målvakt och en utespelare. Frisparken lägger Finstad och den är så löjligt nära vänstra hörnet att hela publiken (jag och Per i Torp) håller andan.

Nu är första halvlek avklarad och mina planer på att dra hem i halvlek skrotar jag. Janne har ett bra snack med grabbarna och trots att man knappt trodde att det var möjligt så laddar Månstad upp ännu en nivå.

Två minuter in i andra halvlek lyckas Dannike ta sig förbi Månstads försvar och bollen slinker förbi Johan i mål och med det har vi Dannikes första och enda mål. Jag må vara partisk men detta var det enda misstag som Johan gjorde på plan.

Man märker att målet gjorde stor inverkan i grabbarnas fortsatta spel och den glöd som tidigare visat sig verkar tyvärr ha lagt sig. Vi försöker starkt vid ett flertal tillfällen men verkar ”tappa intresset”. Men efter lite pepp-snack från Janne så sätter Månstad bra press på motståndarna igen.

Med drygt tio minuter kvar av matchen börjar vi återigen tappa koncentrationen, kanske kan vi skylla på kylan eller tröttheten. Men efter några byten kommer vi igång igen. Oskar Ryndal har nu bytts in och spelar i anfallet och David Högberg lyckas få till några riktigt snygga framspel, som tyvärr inte leder till några fler mål. Men det gör ingenting för Månstad åker ifrån Borås med andra raka vinsten. Sången från spelarna när matchen avslutas hördes förmodligen hela vägen till hem. Fortfarande obesegrade.

Av: Julia Andersson

Born and raised in Månstad city. 
Syster till målvakten och själv gammal fotbollsspelare, men har tyvärr lagt den karriären på hyllan. Nu nöjer jag mig med att spana på fotbollsspelare, äh jag menar fotbollsSPELANDE.