Fortfarande motvind

Ett fortsatt skadedrabbat MIF var nära poäng mot Dannike, men nådde inte hela vägen fram.

Skadorna fortsätter att hemsöka MIF men 14 man hade vi i alla fall när det var dags för hemmamatch mot Dannike. Det var inledningsvis jämnt mellan lagen men i 26:e gick Dannikes Robin Johansson plötsligt genom MIF-försvaret likt en kniv genom ett smörpaket en varm sommardag. 0-1 men MIF fortsatte framåt och Marcus M var flera gånger framme – uppenbart sugen på att göra mål. i 38:e minuten fick han äntligen näta, när han uppoffrande kastade sig fram på en retur. Bollen rullade in i mål men kvar låg Marcus med en högerfot som fått sig en rejäl kyss. Det märktes knappt att det blev mål, men mål hade det blivit, kunde Marcus konstatera när han kom upp på fötter igen.

I andra halvlek inledde MIF bra och radade upp bra chanser att ta ledningen i matchen. Dannike spelade dock bra de också, men 1-2 kom som en kalldusch för hemmalaget. Månstad jagade åter kvittering och kämpade i ett ganska hårt matchklimat. Dannikes ledare kommenterade en situation så här ”Blir inte det rött så blir det inga röda i matchen!”. Så fel han hade. Det gick knappt två minuter efter hans uttalande innan domaren visade det röda kortet, i minut 83. Det berodde dock inte på hårt spel, utan kom i form av frilägesutvisning på Robert. Dannike tilldömdes också straff, men straffskytten satte bollen över ribban.

Dannike var märkbart stressade under matchens sista minuter medan MIF tryckte på framåt. Något mer mål blev det dock inte i matchen.

Lördag 8/9 kl. 14.00 spelar vi borta mot Redväg på Dalums IP. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

30 augusti 2018 Kl. 18.15
Månstaparken

Väder: Regn
Publik: 50
Domare: Magnus Johannesson

KoKoKoDaniel Magnusson
KoKoMarcus Magnusson
KoErik Bronald

Brännmärkta av: Janne


Matchen sponsras av:

Prefab