Flest mål vinner?

Även B-laget tog denna vecka en vinst! Eller? Nja, vi gjorde mest mål i alla fall! Alltid något!

Dagen efter A-lagets hemmaseger mot Redväg var det dags för bortamatch för B-laget, mot Tranemo. Som vanligt en god stämning inför matchstart. Rosell försökte säkra en bänkplats genom att hävda att däcken på bilen behövde bytas, men efter att Micke C blivit försenad efter att ha snubblat över en bil i ett dike (lång historia, fråga Micke) så fick Rosell starta.

Matchbilden var lite som väntad; Tranemo satte full fart framåt, hade det mesta av spelet och skapade flest chanser. Ändå var det Månstad som stod för den första farliga målchansen. Mange kom ut på högerkanten och la ett lågt inlägg till Jocke Berg som kom löpande vid bortre stolpen. Det hade bara varit att bredsida in 0-1 men domaren blåste för offside. Mange fick själv fixa 0-1-målet. I matchminut 35 fick vi en frispark strax utanför straffområdet. Mange klev fram och smackade säkert in ledningsmålet.

Tranemo hade svårt att hålla uppe tempot, men kom upp i flera bra anfall. Johan fick göra en gedigen insats, men mot Kurk kunde han inte stå emot. I 44:e minuten spelade en tranemospelare in till en fri lagkamrat. Johan räddade skottet men returen tog snöpligt på Kurk och gick in i mål. Således 1-1 inför andra halvlek.

Tranemo tog snabbt ledningen i andra, även denna gång via Kurk, som så att säga inte riktigt hade turen med sig idag. Ett inlägg i minut 46 tog på Kurks lår och bollen smet in i nätet bakom Johan. Det dröjde dock bara 5 minuter innan Månstad hade kvitterat igen. Ett instick från Mathias till Gripen resulterade i 2-2. Jag var för närvarande fullt upptagen med att linda lårkaka, men Mange beskrev skottet av Gripen som ”helt magiskt!”. ”Egentligen leder vi ju med 4-0!” konstaterade Daniel A nöjt.

Nöjd kaptenDet såg länge ut som att MIF skulle kunna hålla oavgjort. Tranemos pressade dock på ordentligt och ska vi vara ärliga var sista kvarten spel mot ett mål, så Tranemos utdelning var inte oväntad. I 78:e minuten fick Tranemos Hassan Suleymani fri ta emot bollen i vårt straffområde och sätta 3-2 och 6 minuter senare satte Ensar Hamsa slutresultatet 4-2. Johan fick i målet en rejäl genomkörare idag och stod för många bra räddningar, som länge höll oss kvar i matchen. Spelare, lagledare och kapten Gripestam var efter matchen nöjda med insatsen.

Jag och Marcus tackar Älgen för lånet av B-laget och för matchen! Bra jobbat grabbar!

Månstad B tackar för matchen

Kossor:
3 Johan
2 Fredrik
1 Mange och Gripen

Brännmärkta av: Makarna Magnusson

Kategori: Fotboll, Nyheter

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.