Ett något egocentriskt referat

Jag var tveksam till om jag skulle skriva referat av gårdagens match. Resultatet var inte så upplyftande och dessutom har jag aktivitetsstödsansökningar att lägga tid på att sammanställa och skicka in (Ja, det är lika spännande som det låter). Men å andra sidan kunde jag ju inte låta bli att skriva ett par rader om ett riktigt snyggt mål, och för att vara inte så ödmjuk - ett referat om när jag för första gången var med plan.

Någon gång tidigare har jag ju varit på plan under match, men då bara för att fånga in en förrymd son som tagit sig över på fel sida av de vita linjerna. Någon match tidigare i år har jag också stått med på laguppställningen, när vi varit dåligt med folk, men jag har aldrig varit ombytt. men nu när det var det då dags för Högvad borta och vi var en något tunn trupp, så jag skickade till Miche att jag kunde ta med skorna, men tyvärr inte kunde erbjuda annat än en rätt dåligt tränad spelare, men det är ju bättre än inget och jag skulle ju vara bänkvärmare så klart. Så svärföräldrarna ryckte på kort varsel in för att vara barnvakt. Det sägs att ”it takes a village to raise a child” och man kan inte vara tacksam nog för de vi har runt Lucas – för vi har verkligen en ”by”, i släktingar, vänner och hela fotbollslaget.

Första halvlek startade Högvad med ett högt tempo och mycket press. De rullade boll bra, men stressade i anfallen medan MIF försökte lugna ner spelet. 1-0 kom i 12:e minuten då ett inlägg snöpligt tar på två av våra spelare, vilket ställer både våra försvarae och Miche. Andreas Bengtsson satte påpassligt bollen i nät. I 28:e minuten satte Fredrik Wagné 2-0 genom ett lågt skott i bortre och på en hörna bara två minuter senare skottade Andreas bengtsson så bollen gick som en smörkniv rakt igenom gröten med spelare framför mål och in i nät. I 39:e satte sedan Fredrik Wagné 4-0 genom ett skott på nära håll.

Vi satsar på att vinna andra halvlek och det gick ju nästan. Oavgjord halvlek såg det i alla fall ut att bli, med två snabba mål i inledningen av matchen; först av Högvad och sedan MIF. Filip Björendahl nickade bollen i mål för Högvad när halvleken var dryga minuten ung. MIF svarade dock två minuter senare genom Pontus. Månstad spelade sig in i straffområdet; Gripen klackade till Mackan J, som förlängde till Marcus M, som i sin tur spelade snett inåt bakåt till Pontus som säkert satte bollen i nät – 5-1. Jag brukar ju hävda att det är min sons fel att jag missar alla mål, men efter gårdagens match undrar jag om det inte är jag själv som är orsaken. För jag skulle ju bara fylla vattenflaskorna efter pausvilan och vips hade jag missat de två målen i inledningen av halvleken.

Månstad spelade bättre i andra halvlek även om det fortsatt var Högvad som var strået vassare. Med en minut kvar på matchklockan tilldömdes Högvad straff. Emil Odqvist gick på styrka och det hjälpte inte att Miche var på den med fingertopparna, utan bollen gick in å slutresultatet 6-1 var satt.

Visst ja, nu höll jag på att glömma bort att jag kom in. Grabbarna kämpade på bra i andra halvlek och i sanningens namn så hade de klarat sig bra utan ett inhopp från mig, men Älgen var noga med att alla som var med skulle få speltid, så med knappa 20 minuter kvar på klockan fick jag hoppa in. När jag drog sönder korsbandet i knät för uppskattningsvis tio år sedan så sa jag att jag aldrig skulle spela fotboll igen, men hur kan man låta bli? Nu hade jag givetvis gärna skrivit att jag gjorde en fenomenal insats å en drös mål, men så blev det givetvis inte, men helt okej gick det. Efter matchen skrattade Gripen å sa ”Nu kommer ju det bästa – att få duscha med grabbarna.” men jag vet hur det funkar. Jag ropar ”pax för duschen”, hoppar in å sen får grabbarna vackert vänta på sin tur.

Jag har tidigare skrivit en krönika i STT om att bryta normer, och jag är tacksam över att MIF ger mig plats att göra det. Jag är inte helt hundra på det här men jag tror mig ha varit den förste i MIF som spelat när hen haft mens.

Nästa match är också en bortamatch. Fredag 23 augusti kl.19.00 spelar vi borta mot Tranemo. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

16 augusti 2019 Kl. 18.45
Stråvi

Väder: Mulet å lagom varmt
Publik: 58
Domare: Luan Kadriu

KoKoKoPontus Magnusson
KoKoMikael Gustafsson
KoMarcus Magnusson

Brännmärkta av: Miche

Minut-för-minut