En tuff bortamatch

Dagens match spelades på Furuvi i Rångedala. Jag vet att det är en av säsongens tuffaste borta matcher då Rångedala brukar vara väldigt hemmastarka (har själv spelat i större delen […]

Dagens match spelades på Furuvi i Rångedala. Jag vet att det är en av säsongens tuffaste borta matcher då Rångedala brukar vara väldigt hemmastarka (har själv spelat i större delen av min karriär i just Rångedala). Inför dagens match hade vi ändrat om lite i spelsystemet då jag och 2 av mina lagledare pratat lite efter matchen mot Marbäck. Vi valde till dagens match att gå över från ett 4-2-3-1 spelsystem till att spela ett 4-4-2 med defensiv touch.

Det kändes redan på uppvärmningen och i snacket inför matchen att idag är vi verkligen på tå och fokusen låg precis helt rätt.
Det kändes på nått sätt som att spelarna tog till sig det vi pratat om efter matchen mot marbäck. Och jag kände direkt att det här skulle inte bli en Walk in the park- seger för Rångedala. Rångedala som förra året åkte ur Div.5 har sagt att dom skall tillbaka till 5an igen.

Rångedala startar matchen väldigt piggt och skapar några chanser till att sätta bollen i nät. Men deras oskärpa i avsluten gjorde att målskyttet var tungt. Dom hade inför våran match enbart spelat en träningsmatch kanske var det därför skärpan saknades. Vi lyckas freda vårat mål och vi skapar några chanser också första 20 minuter. Inte lika heta som Rångedalas men helt ofarliga var vi inte. Efter 38 minuter får vi en frispark några meter in på deras planhalva. Vi har sagt att vi måste ta tillvara på våra fasta situationer och det gjorde vi denna gången. En lyftning in mot mål som målvakten tappar och efter lite flipperspel inne i målområdet så sätter Bonander 1-0 till Månstad. Glädjen är stor då vi återigen gör mål på en fast situation. I andra delen av första halvlek tycker jag att vi är snäppet bättre än Rångedala och vi hade även kunnat göra 2 mål då Rångedala spelar med väldigt små marginaler och vi är väldigt hungriga på att ta tillvara på deras misstag. Dock utan resultat och 1-0 står sig halvleken ut.

I Pausen pratar vi om vikten att vara med när andra halvlek startar och att Rångedala kommer sätta hög press och trycka upp folk i anfallet. Vårat försvarsspel i första halvlek var grymt bra och vi pratade om att behålla det plus att vi måste prata mer med varandra. Vi lyfte även hur viktigt det är att vara lite snabbare i tanken när man får bollen så att man kan se möjligheterna innan det är för sent.

Andra halvlek startar lite som vi förutspådde. Rångedala sätter en hög press och har väldigt mycket boll. Redan efter 5 minuter har Rångedala kvitterat till 1-1. Men dom nöjde sig inte där, samtidigt som vi får lite skador och får skicka in nytt folk så bir det väldigt mycket försvarsspel från våran sida. Man märker att när Rångedala steppar upp i andra halvlek får vi det väldigt tufft och dom skapar några riktigt heta lägen, men oskärpan syns väldigt tydligt då dom inte sätter den innanför ramen eller skjuter mitt på Kisch i vårat mål.
I Minut 70 orkar vi inte stå emot alla fasta situationer och efter lite markeringsmissar och ett stenhårt skott som går ut i retur sätter Rångedala 2-1. Efter detta backar Rångedala hem lite och vi har chansen att sticka upp i lite kontringar och ha spelet lite på deras planhalva. Dock är Rångedala supersnabba i anfallet och vi får någon kontring på oss som dom inte tar hand om.
när det är 2 minuter kvar av matchen rinner Marcus Johansson igenom och får ett jätteläge att göra 2-2 men målvakten räddar.
Även fast vi skickar upp mycket folk det sista orkar vi inte riktigt trycka på och skapa några jättelägen förutom Marcus chans.
Rångedala vinner ändå matchen rättvist sett till fasta situationer och antalet lägen.
Men försvarmässigt vinner vi matchen då vi gör en klockren insats i försvaret. Alla var delaktiga och gjorde det svårt för Rångedala.

Vi tar med oss detta till resten av serien, och då är jag övertygad om att vi kommer plocka många goa poäng. Att studsa tillbaka från att gjort en mindre bra insats (Marbäcksmatchen) på detta viset, visar vilken styrka vi besitter i laget. Glädjen var på topp och vi visade att vi kan stå upp bra emot förmodade topplag.

Nästa match spelas den 1e Juli borta mot Sjötofta.

Ha nu en väldigt bra midsommar, och var rädda om er

Daniel Johansson, tränare

Av: Daniel Johansson

Tränare