En promenad i Parken

Nja, riktigt så enkelt var det väl inte, som en promenad i parken, men visst var det en match där MIF:s seger aldrig riktigt var hotad.

Förutsättningarna inför matchen kunde ha varit bättre, med bröderna Stins bortresta, Alexander Carlsson på jobbet och Mange avstängd. Nåväl, ”Då får väl vi göra mål!” sa Ivarsson, med en axelryckning, mot Marcus M. Eftersom vi matchen till ära hade lite tunt med anfallare, fick Pontus flytta upp från mittback till anfall, bredvid Mackan J. Ett lyckat anfallspar, som tillsammans stod för matchens tre mål.

1-0-ledningen kom 13 minuter in i matchen. Marcus M spelade in till Pontus, som nickskarvade vidare in till Mackan J. Han kom därigenom fri mellan Sjötoftas mittbackar och kunde sätta ett lågt skott i nät. Sjötofta skapade ett par minuter senare en chans, på ett skott strax utanför straffområdet. Bollen gick i en båge och såg ut att kunna dyka ner i nät, men Basse sträckte ut sina 1,70 och tog sin goda spänst till hjälp för att nå bollen och tippa ut den till hörna.

Ivarsson hade ju, som tidigare nämnt, tagit på sig ansvar för målgörandet, och kom nära att uppfylla det. Med knappa halvtimmen gången på matchklockan drämde han till med ett hårt skott, som dock tog i första stolpen och ut igen. Istället var det Pontus som stod för 2-0-målet. I 40:e minuten hade MIF hög press och Sjötofta försökte spela sig ur den genom att lägga upp bollen mot mitten, nerifrån hörnflaggan. Jimmy bröt dock uppspelet och förlängde in till Pontus som tog emot, måttade och satte 2-0.

Visst gick spelkvaliteten lite upp och ner, men det var Månstad som hade matchen. Sjötofta blänkte till ibland med någon chans, men kom aldrig riktigt nära. Mot mitten av andra såg vi också ett allt tröttare Sjötofta, vilket skapade ytor för oss att spela i djupet genom deras backlinje. Det dröjde dock ända till 81:a minuten innan andra halvleks första mål kom. Andreas Carlsson vann boll på mittplan. Han drev sedan hela vägen ner till straffområdeslinjen och passade då in till Mackan J, som satte slutresultatet: 3-0.

”Idag håller vi nollan” hördes under andra halvlek från MIF:s backlinje, och visst blev det så! Det dröjde till vårens sista match, men matchen där vi höll nollan kom! ”Vårens sista match”, tänker ni nu kanske, och ser en trist sommar av regn och fotbollslängtan framför er. Misströsta dock inte! Nu vänder visserligen serien, men vi har två matcher kvar innan sommaruppehållet! Först på tur är Redväg, som vi tar emot hemma i Parken fredag 26 juni, klockan 19.00. Innan dess gör vi dock några dagars uppehåll för midsommarfirande, som det verkar i sann svensk, regnig anda!

Med förhoppning om bättre väder! Vi ses 26 juni!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

17 juni 2015 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Regn och 9 grader
Publik: Några tappra trotsade regnet och tog plats under taket på dansbanan
Domare: Alija Slijepcevic

KoKoKoKristian Ivarsson
KoKoSebastian Andersson
KoMarcus Johansson

Brännmärkta av: Janne