En match vi kunde ha varit utan

Så var det dags för match igen. Hällregn och långt bort i Hössna. De miljoner knott som glädjande hängde runt plan förra matchen verkade dock ha kört vilse, kanske tog de fel på plats och hamnade i Timmele. Inget vi sörjde över dock, men det fördärvade regnet kunde väl ge med sig. Jag försökte med det gamla "ta på dig regnställ tricket" och det blev mycket riktigt uppehåll. I si sådär 30 sekunder innan regnet var tillbaka igen.

På träningen i söndags hade Robban dragit på sig en ljumskskada. Han var dock med på uppvärmningen för att känna på det, men tyvärr fick han kliva av ganska snart. Så startelvan ändrades om lite: Bonander klev in på kanten och Gurra flyttades ner på mittbacksposition.

Lagom till matchstart slutade det att regna. Alltid något att glädjas över medan MIF gjorde en ganska svag inledning. Inför matchen hade vi pratat om det som brukar uppmanas till när planen är blöt: ”Skjut!” sa Daniel J. ”Å var med i försvaret. De säger samma sak i sitt omklädningsrum. Men skjut.” Pontus fyllde i ”Hårt och flackt!” Väl på plan blev det dock inte så till en början, utan det tog cirka en kvart för MIF att komma in i matchen. Det blev dock en match med gott om målchanser och ett spel som snabbt vände. När Månstad fick till de spelsekvenser vi tränat på, så satt de riktigt bra. MIF:s första bra målchans kom efter 17 minuter. Det började med en utspark från Kisch, Bonander passade upp till Marcus M som förlängde i djupet till Mackan J. Flitigt uppvaktad av sin försvarare fick han iväg ett lågt skott som gick centimeter utanför stolpen. Jag hann inte anteckna färdigt om den chansen innan Hössna/Timmele jublande. I 18:e minuten sköt Karl Lundberg , från vårt höger och strax utanför straffområdet, en ”dykboll” som seglade in bakom Kisch. Två minuter senare skapade Hössna/Timmele en målchans igen, med en frispark på mittplan som las mot mål, men Kisch flög ut och boxade undan bollen.

I 38:e minuten satt jag åter med näsan i anteckningsblocket och hörde därför bara ett ”klink” när Marcus Magnussons skott tog i stolpen. Nog för att det var härligt att vara på match igen och att få anteckna med full iver inför referatet, men att anteckna allt visade sig snabbt ohållbart. Det var lite för många chanser i matchen för att det skulle vara vettigt att anteckna alla, eller för att jag faktiskt skulle kunna hänga med i matchen, och ska jag vara helt ärligt så kan jag inte läsa alla mina anteckningar. Under matchen beklagade jag mig över min oläsliga handstil, men tröstades av att lärare visst ska skriva oläsligt. Det är nog lika ofrånkomligt som att vara kaffeberoende. Jag kan väl istället sammanfatta känslan under matchen med det där ljudet som uppstår när man hastigt drar efter andan, samtidigt som man formar munnen som om man skulle pussa någon. Ni vet det där ljudet som på norrländska kan översättas med ”jo” men som vid sidan av en fotbollsplan snarare betyder ”Åh, så nära att det blev mål!” . Det hördes många sådana ljud under matchen.

I paus manade Daniel J på gubbarna och manade till mer precision i avsluten. Chanser var det gott om, men bollen gick ju inte in. ”Kolla upp! Var är målvakten, var är målet? Sen skjuter ni.”

I 56:e minuten byttes Albin in och Bonander gick av. Bara några minuter senare la Marcus J en hörna från höger och bollen letade sig ner vid bortre stolpen, med öppet mål för Albin som hade smugit sig ifrån sin försvarare, men bollen studsade retligt förbi Albin. Det blev inte mer än drygt fem minuters spel för honom, för han fick en smäll mot huvudet i en närkamp då han förutom huvudvärken åkte på att bli en tandbit fattigare. Remstam kom istället in och ganska snart fick chans att göra mål. I 69:e minuten la Simon en frispark från mittplan, till vänster, och bollen damp ner vid bortre stolpen, men bollen studsade över Remstams ben. Strax efter kom en ribbträff och vid båset höll Daniel J på att krevera av frustration över den uteblivna utdelningen. Spelet svängde och istället skapade Hössna/Timmele en målchans men Gurra täckte precis i skottögonblicket. I 73:e minuten utbröt dock ljubel hos MIF då Remstam löpte i djupet, fick bollen av Pontus, tittade upp och säkert satte ett lågt skott in i mål. 1-1 och både lättnad och glädje spred sig bland de gulblå, över att bollen äntligen hittade in i nätet.

Här slutar mina anteckningar. Inte långt efter Remstams mål så landade Gurra fel och knäskadan var ett faktum. Hårt lindat knä, ut på bår till omklädningsrummet och lagom till att ambulanspersonalen var på plats kom besvikna MIF-spelare, som i 89:e minuten hade fått se Edvin Hylander sätta 2-1 till Hössna/Timmele och därmed ge dem segern. Vi lämnar således en tung match bakom oss nu och tröstar oss något med att Robbans ljumske förhoppningsvis hinner bli bra lagom till att vi drar igång med höstsäsongen. Tills dess kör vi den sedvanliga sommarträningen med storkoner, varje onsdagskväll. När höstsäsongen väl drar igång så kör vi tre matcher inom loppet av en veckas tid, med start borta mot Länghem lördag 15 augusti kl. 15.00.

För den som är sugen på att se lite från matchen, så bjuder vi på en kort sekvens:

ID: Spel på högerkanten för Månstads IF, som avslutas med ett inlägg från Bonander. Målvakten plockar bollen.

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.