En hel halv match

Matchen mot Tranemo i början av maj slutade som ni vet med ambulansfärd för Hossein och att matchen avbröts. Efter att ha försökt hitta ett datum för att återuppta matchen, i en tid av stundande brännbollscup, Sweden Rock, och student, enades vi och Tranemo lite snabbt om att trycka in matchen 27 maj.

I den halvlek vi hann spela på ordinarie datum hade Tranemo tagit ledningen i 6:e minuten, med mål av Alexander Borg Harjunpää. Månstad hade sedan kvitterat i 13:e minuten genom Gurra. När andra halvlek enbart var tre minuter gammal kapades Hossein i Tranemos straffområde och domaren dömde straff. Eftersom Hossein var tvungen att ligga kvar i väntan på ambulans på grund av benbrott, avbröts matchen.

När matchen då återupptogs inleddes den således med straff. När Miche inför matchen frågade om någon var sugen på att lägga den tvekade inte Gurra utan var snabbt uppe med handen. Tranemos målvakt William Lövgren bjöd dock på en fin räddning på Gurras skott och därmed stod vi kvar på 1-1.

Det var ju bara en halvlek som skulle spelas klart och det märktes på spelet. Båda lag gick för fullt för tre poäng. Enligt uppgift ska domaren efter matchen ha varit lika trött som efter en 90-minutare, så mycket som spelet vände fram och tillbaka. Ett exempel som illustrerar hur händelserik matchen var hämtar vi från när halvleken var ungefär en kvart spelad:

I 59:e minuten spelade Marcus M ut till Gripen, som kom löpande i djupet på högerkanten. Hans skott gick dock utanför. I 60:e minuten la Gripen ett inlägg mot bortre där Rönn drog till bollen mot mål men skottet rensades på mållinjen av en tranemoförsvarare. I 61:a minuten frispelas en tranemospelare i djupet men Miche räddar hans skott med en fotparad.

Så höll det på matchen igenom och med risk för att låta partisk var det Månstad som skapade flest chanser. Andelen anfall och skott från båda lag var i halvleken för många att räkna och det var efter slutsignalen ofattbart att det inte blev fler mål. Efter matchen var det två besvikna lag som tackade varandra och domaren, och visst, såväl Månstad som Tranemo kunde ha satt en av sina chanser och gått därifrån med tre poäng och fått fira seger.

Vi satsar istället på tre poäng i dagens bortamatch mot Svenljunga. Klockan 19.00 kör vi igång på Högvalla IP. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

10 maj 2019 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Första halvlek sol, andra regn
Domare: Rasmus Karlsson

KoKoKoMarcus Magnusson
KoKoRobert Karlsson
KoPontus Magnusson

Brännmärkta av: Miche


Matchen sponsras av:

Tranemo Prefab AB

Minut-för-minut