Det tror jag vi tar och skiter i

Tisdag kväll och dags för match borta mot Marbäck. Personligen hade jag ingen bra känsla i magen.

Jag vet inte om det är inbillning, eller om det faktiskt stämmer, men jag har fått för mig att vi brukar åka på stryk borta mot Marbäck. Av någon anledning går det helt enkelt inte bra för oss på Bäckavallen. Denna tisdagskväll stämde det.

Jag satt i gräset och bevittnade ett klassiskt ”alla på bollen”-spel. Spelare överallt och en boll som kunde anas mellan frenetiskt sparkande ben. Spelare som inte har koll på vilka som är i det egna laget eller vilket mål som är deras eget. Trots kaoset är det charmigt ändå. Ja, nu skriver jag inte om matchen mellan Marbäck och Månstad, utan om en helt vanligt träning för Tranemos pojkar födda -16 och -17. Jag satt med andra ord och tittade på min 5,5-åring när han och hans kamrater tränade fotboll. Eftersom vi dessutom skulle upp tidigt till förskolan dagen efter blev det ingen tripp till Marbäck för oss.

”Ah, jag skriver väl ett fusk-referat sen.” tänkte jag. När jag sen stod på kvällen och kokade jordgubbssylt, och röran kokade över (inget gott tecken), kom min käre man hem. Jag frågade hur matchen gick men fick bara en sammanbiten min till svar. Inget gott tecken det heller. Det slutade med att jag gick ut på Västgötafotbolls hemsida och kunde konstatera att det hade blivit förlust med 3-0.

Så… istället för ett matchreferat så väljer jag att (lite fritt) citera Alfred från berättelserna om Emil i Lönneberga: ”Det där matchreferatet, det tror jag vi tar å skiter i.”

Imorgon, måndag 20/6 är det dags för hemmamatch i Parken igen. Klockan 19.00 blåser domaren igång matchen mot Ljungsarp. Vi ses i Parken!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.