Den här matchen glömmer vi

Efter segern mot Vartofta väntade möte mot serieledarna Grimsås. Vädermässigt kunde vi inte önskat oss en bättre fredagskväll och det finns betydligt sämre saker att ägan sig åt än att springa runt på plan och leka med sin 4-åring, medan grabbarna värmer upp.

En bättre start på matchen kunde man dock önskat. Efter 4 minuter hade Grimsås nämligen gjort både 1- och 2-0. Första målet har jag ingen aning om hur det såg ut, då jag och Lucas var i full färd med att plocka grässtrån ur hans minipizza, som han hade tappat i backen. Lagom till att pizzan sedan var färdigrensad på oönskad sallad las en djupledsboll mellan vår inner- och ytterback, varpå en grimsåsspelare kunde lägga in 2-0 förbi en utrusande Johannes i mål.

Det var mest Grimsås som förde spelet men Månstad jobbade sig in i matchen allteftersom halvleken led. Emellanåt glimtade det till i MIF-spelet och en fin spelsekvens inleddes, men vi kom inte ända fram till avslut. i 31:a minuten gjorde istället Grimsås 3-0 på ett skott som tog på en av våra och bollen styrdes in vid stolpen.

Halvleken led mot sitt slut och jag tog ett varv runt plan tillsammans med Lucas. 3 mål i baken men tablettasken tröstade något. Jag hade turligt nog varit förutseende och packat ner en tablettask vardera till oss. Inte kul att ligga under i en match, men, tänkte jag – ingen katastrof ändå. Än.

I andra halvlek startade Grimsås med att skapa flera chanser och det hann inte gå mer än cirka tio minuter in i andra halvlek, så satte Grimsås 4-0 på ett inspel till en gulklädd som fri kunde nicka bollen i mål vid bortre stolpen. Tio minuter till och sedan kom åter ett inspel till  en fri spelare i straffområdet. 5-0 som bara några minuter senare blev 6-0 efter ett snyggt klapp-klapp-spel av grimsåsspelare genom vårt försvar och ett avslutande, säkert skott i mål.

Ibland kan det kännas lite frustrerande att jag ofta missar chanser och mål då jag har Lucas med mig, men när Grimsås utökade till 7-0 så hade jag inget emot att istället leta efter Sommarskuggan i Bolibompa-spelet. Tyvärr såg jag dock Grimsås lägga in högsta växeln mot slutet av matchen. När de gjorde 8-0 hängde vi inte med alls och när de gjorde 9-0 så hade jag och Lucas gått över till att spela ett dinosauriepussel istället. Vi ska vara tacksamma att vi slapp ett tvåsiffrigt resultat i baken. Speciellt efter Grimsås stolpträff i 88:e minuten.

Ärligt talat – den här matchen skiter vi i nu och lämnar bakom oss. För med risk för att låta som min 4-åring, men matchens höjdpunkt var ändå den där tablettasken.

26 september 16.30 spelar vi borta mot Kinnarp-Slutarp. Vi tar nya tag då.

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

18 september 2020 Kl. 18.00
Grimsborg

Väder: Soligt, men blir snabbt kallt på kvällen
Publik: 50
Domare: Mustafa Tawfiq

KoKoKoRobert Karlsson
KoKoDavid Svensson
KoMikael Gustafsson

Brännmärkta av: Daniel J

Minut-för-minut